29/6/11

Θα αντέξουμε. Έχουμε και δεύτερο γύρο!‏

Υπερψηφίστηκε με 155 ψήφους το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα


Υπερψηφίστηκε το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα στην ονομαστική ψηφοφορία της Βουλής. Υπέρ ψήφισαν 155 βουλευτές, κατά 138 βουλευτές ενώ πέντε βουλευτές δήλωσαν παρών. Καταψήφισαν ΝΔ, ΚΚΕ, ΛΑΟΣ, ΣΥΡΙΖΑ. «Παρών» ψήφισαν οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

Καταψήφισε τελικά το Μεσοπρόθεσμο, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Κουρουμπλής. Αμέσως μετά την ψηφοφορία, ο κ. Κουρουμπλής τέθηκε εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ. Ο ίδιος δήλωσε ότι δεν πρόκειται να παραδώσει την έδρα του και θα παραμείνει ανεξάρτητος βουλευτής. «Πατριωτισμός, κατά την αντίληψη μου, είναι η σύγκρουση με την κοινωνική αδικία που δημιουργείται από την άνιση κατανομή των βαρών της κρίσης». «Η απαξίωση των βουλευτών στην συνείδηση του λαού είναι αποτέλεσμα μιας στυγνής λογικής της περίφημης κομματικής πειθαρχίας που στραγγαλίζει την ουσία της πολιτικής» τονίζει σε ανακοίνωσή του μετά την ψηφοφορία ο κ. Κουρουμπλής και καταλήγει: «Το πατριωτικό και κοινωνικό καθήκον απέναντι στο τόπο και την κοινωνία είναι η στάση μου αυτή».

Αντίθετα ο Αλ. Αθανασιάδης παρότι είχε εκφράσει πολλές φορές τις αντιρρήσεις του και είχε δηλώσει ότι θα καταψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα κυρίως λόγω της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, τελικά το υπερψήφισε, υποστηρίζοντας ότι άλλαξε γνώμη μετά τη σημερινή ομιλία του πρωθυπουργού στη Βουλή. Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι ο πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος, επέτρεψε στον βουλευτή να αιτιολογήσει την απόφασή του κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας, ενέργεια που αντίκειται στον κανονισμό της Βουλής.

Επιπλέον η βουλευτής της ΝΔ, Έλσα Παπαδημητρίου, αποφάσισε να ανεξαρτητοποιηθεί ενώ υπερψήφισε το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.

Από τη ΝΔ, απών ήταν ο βουλευτής, Κώστας Καραγκούνης, ο οποίος απείχε από την ψηφοφορία. Προς το παρόν δεν έχει δοθεί κάποια εξήγηση για το γεγονός ότι δεν παρέστη.

Πηγή: tvxs

27/6/11

28 και 29 Ιουνίου όλοι στους δρόμους!

Το πολύ καλό τηλεοπτικό σποτάκι που έφτιαξαν μέλη της ομάδας multimedia! Ας το διαδώσουμε όπου μπορούμε.

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 28 – 29 ΙΟΥΝΗ


ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

Μεσολόγγι 25/6/2011
ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 28 – 29 ΙΟΥΝΗ
Δεν πρέπει να γυρίσουμε στην εποχή των «Αθλίων»
Οι εργαζόμενοι σε όλους τους χώρους δουλειάς, στην παραγωγή, στο εμπόριο, στις υπηρεσίες, απεργούν και διεκδικούν. Κανείς δεν μπορεί να μείνει αμέτοχος σε αυτή τη μάχη.
Η οργή και η αγανάκτηση πρέπει να μετατραπούν σε συνειδητό αγωνιστικό διεκδικητικό αγώνα με πολιτικά χαρακτηριστικά.

26/6/11

ΛΑΒΑΜΕ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ: Οι ”άλλοι”


Κυριακή πρωί 26/6 έγινε η καθιερωμένη εκδήλωση μνήμης και τιμής για την νικηφόρα μάχη στο σταθμό του Αιτωλικού. Η οργανωτική επιτροπή από ΠΕΑΕΑ και ΚΚΕ θεώρησε ύψιστο πατριωτικό καθήκον, να απαγορεύσει στην αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει στεφάνι. Κατέθεσαν φυσικά το παράρτημα της Αμφιλοχίας, της Ναυπάκτου, του Μεσολογγίου, η Ν.Ε του ΚΚΕ, το Ν.Σ. της ΚΝΕ η Κ.Ο. του ΚΚΕ Αιτωλικού καθώς και εκ μέρους της οικογένειας του καπετάνιου της μάχης Ν. Κούστα η εγγονή του (ευτυχώς). Προφανώς για να είμαστε αντικειμενικοί, ίσως το πρωτόκολλο της εκδήλωσης να μην επέτρεπε στα "πολιτικά κόμματα" κατάθεση στεφανιών μήπως και κομματικοποιηθεί (sic?) και καπελωθεί (sic?) η εκδήλωση. Άλλωστε είναι γνωστό ότι στην εθνική αντίσταση είχαν συμμετοχή και "άλλοι" και έπρεπε να υπάρχει ο ανάλογος σεβασμός!  Επίσης διαχρονικά η ηθική της αριστεράς είναι συνδεδεμένη με τις αξίες της συντροφικότητας, της σεμνότητας, της ταπεινότητας και κυρίως με στάση ζωής χωρίς αλαζονεία και υπεροψία έναντι των “ άλλων “. Μια αστείρευτη κληρονομιά που συνοδεύει δικαίως και τους διοργανωτές.

                                                                                        Ο «άλλος»

Γράμμα προς τους χιλιάδες συνταξιούχους δάσκαλους και καθηγητές

του Σταύρου Κωστόπουλου

                       Αφού ολοκλήρωσαν ‘ευδόκιμος’ την υπηρεσία τους

Αφού έβαλαν κάτω και υπολόγισαν τα δεδομένα ώστε να ζήσουν αξιοπρεπώς το υπόλοιπο της ζωής τους ( άλλωστε ποτέ δεν ζήτησαν και δεν έλαβαν πολλά)
Ακούνε τώρα από την τηλεόραση τους, ότι για το καλό της χώρας που κινδυνεύει, πρέπει να αποδεχτούν μειώσεις στη σύνταξη , στο εφάπαξ , στα ταμεία στα φάρμακα τους και τις ιατρικές εξετάσεις τους.

25/6/11

Μια ακόμη περιγραφή του σαμποτάζ στο Αιτωλικό

Νίκος Κούστας: Ο Καπετάνιος του 2/36 Τάγματος ΕΛΑΣ
«...Τον Ιούνιο του 1944 το 2ον τάγμα του 36 Συντάγματος, που δρούσε στην περιφέρειά μας, παίρνει εντολή να ανατινάξει τη σιδηροδρομική γραμμή που χρησιμοποιούσαν οι Γερμανοί, Κρυονερίου – Αγρινίου και να εξουδετε­ρώσει τη μόνιμη φρουρά των Γερμανών που ακολουθούσε το τραίνο. Έπειτα από αναγνώριση του εδάφους και της απαραίτητης προετοιμασίας αποφασί­στηκε να γίνει η επιχείρηση στις 20 Ιουνίου στην ανατολική είσοδο του σιδ. σταθμού Αιτωλικού. Η όλη επιχείρηση ανατέθηκε στον έφεδρο υπολοχαγό και ήρωα του Αλβανικού Μετώπου Μεσολογγίτη Νίκο Κούστα. Με συμμετο­χή τριών Άγγλων σαμποτέρ τοποθετούνται οι νάρκες στη σιδ. γραμμή στην είσοδο του σταθμού Αιτωλικού και τοποθετούνται οι ομάδες των τμημάτων του ΕΛΑΣ.

Εκδήλωση τιμής για τη μάχη του σταθμού του τρένου στο Αιτωλικό


ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ – ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ

Την περίοδο 1941-44 διατρανώθηκε ο εθνικοαπελευθερωτικός αντιφασιστικός αντιιμπεριαλιστικός ένοπλος αγώνας του Ελληνικού λαού μέσα από τις γραμμές του ΕΑΜικού κινήματος (το οποίο σήκωσε και το κύριο βάρος της Εθνικής Αντίστασης). Ο Β παγκόσμιος πόλεμος αποτέλεσμα της όξυνσης ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων για το μοίρασμα των αγορών και προκειμένου να ανακάμψει ο καπιταλισμός από την κρίση που ο ίδιος δημιούργησε βρήκε τη χώρα μας κάτω από την <<μπότα>> του κατακτητή ( Γερμανίας – Ιταλίας ) και των ντόπιων συνεργατών τους.
Μπροστά σ’ αυτή την κατάσταση ο Ελληνικός λαός στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και καθοδηγούμενος από το ΚΚΕ, το ΑΚ, το ΣΚΕ, το ΕΛΔ, από πολιτικές προσωπικότητες (με διάθεση για αγώνα) οι οποίες συγκροτούσαν το ΕΑΜ και το ένοπλο τμήμα αυτού το θρυλικό ΕΛΑΣ κατάφεραν να στήσουν σοβαρούς θύλακες αντίστασης στη χώρα μας καθυστερώντας έτσι τον επεκτατικό ιμπεριαλιστικό πόλεμο των φασιστών.

24/6/11

Δυστυχώς δεν είναι πρωταπριλιά...‏3,25 εκατ. τον χρόνο το ενοίκιο της ΓΓΑ!

Την ώρα που στύβουν το εισόδημα του φορολογούμενου ανάμεσα σε μεσοπρόθεσμα και μνημόνια συνεχίζουν να πληρώνουν υψηλότατα ενοίκια σε ιδιώτες για στέγαση δημοσίων υπηρεσιών.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα, που έφθασε χθες στη Βουλή ως απάντηση σε ερώτηση, είναι το κτήριο όπου στεγάζεται η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού στους Αμπελόκηπους (Κηφισίας 7), που κοστίζει σχεδόν 3,25 εκατ. ευρώ τον χρόνο! Το κράτος πληρώνει κάθε μήνα 269.838 ευρώ ως ενοίκιο. Σ’ αυτά προσθέστε τα κοινόχρηστα (μόνο τον Νοέμβριο ήταν 37.940 ευρώ, ενώ τον Δεκέμβριο ήταν 10.295 ευρώ), ενώ ο καθαρισμός του κτηρίου το 2011 θα κοστίσει 73.800 ευρώ.

Να θυμηθούμε ότι για να κατασκευαστεί το κτήριο έγιναν χαριστικές ρυθμίσεις από τη Βάσω Παπανδρέου και τον Κώστα Λαλιώτη εις όφελος του κατασκευαστή Βωβού; Να θυμηθούμε ότι οι πολίτες αντέδρασαν κάνοντας προσφυγές για το κτήμα Θων; Σε κάθε περίπτωση η παραμονή της ΓΓΑ στο συγκεκριμένο κτήριο της Κηφισίας στους Αμπελόκηπους είναι ένα δικομματικό σκάνδαλο, καθώς 3 κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. διατήρησαν εκεί τα γραφεία της όταν αποχώρησε ο Οργανισμός Αθήνα 2004.

Για την Αντιγραφή
Αντήνωρ

22/6/11

ΤΑ ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ ΜΙΑΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

Από Saltsinologies http://fanospress.wordpress.com/

Ως άνθρωπος που κινείται εις τας παρυφάς του λόγου (…παρα-λόγιος γαρ) και ως Μεσολογγίτης, δεν θα μπορούσα να μην συγκινηθώ στο άκουσμα της οργάνωσης Επιστημονικής Ημερίδας για τον Μιλτιάδη ΜαλαΣύνδεσμοςκάση, στο Μεσολόγγι (10 Ιουνίου 2011), από την Αιτωλική Πολιτιστική Εταιρεία (ΑΙ.ΠΟ.Ε.) και υπό την αιγίδα του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου.


21/6/11

Πολιτισμός ή Βαρβαρότητα;‏

Tου Αντήνωρος

Απίστευτος «πολιτιστικός» οργασμός στην πόλη μας τις τελευταίες μέρες. Οι μονίμως παρατρεχάμενοι των εκδηλώσεων διαμαρτύρονται εντόνως επειδή πολλές από αυτές συμπίπτουν, την ίδια ώρα και μέρα, με αποτέλεσμα τα διλλήματα να ξεπερνούν τον κοινό νου. Είναι απαράδεκτο να υποβάλλονται σε τέτοιου είδους δοκιμασία ευυπόληπτοι, επιφανείς συμπολίτες μας αλλά και οι της β’ κατηγορίας των περιχώρων ή των εκτός «τειχών». Το blog μας δέχτηκε πλήθος μηνυμάτων διαμαρτυρίας για όλα αυτά τα πολιτιστικά παρατράγουδα που κατακερματίζουν την αξιοπρέπεια των συμπολιτών μας . Ιδιαίτερα μεσούσης της οικονομικής κρίσης που δοκιμάζεται και η αντοχή του κοινωνικού ιστού, η λαϊκή οικογένεια έχει ανάγκη τόσο την συναυλία των blues wire όσο και τα τραγούδια για τον Ελληνικό κινηματογράφο ή τα τραγούδια του “σαν παλιό σινεμά” κ.λπ.. Δικαιολογίες του στυλ ότι είναι τέλος περιόδου και υπάρχει άρρηκτη ανάγκη έκφρασης δημιουργίας και προβολής των υπευθύνων μας αφήνει παγερά αδιάφορους . Οι πιο αισιόδοξοι της συντακτικής επιτροπής του blog μας, θεωρούν ότι το οικονομικό κραχ που βιώνουμε κατευθύνει τον κόσμο στην ανάγκη συλλογικής συνεύρεσης. Οι πιο απαισιόδοξοι πιστεύουν ότι όλα αυτά είναι αποτέλεσμα μιας διαρκούς «πολιτιστικής ανταγωνιστικότητας» που χαρακτηρίζει την ματαιοδοξία και τον διακαή πόθο να «δείξω και εγώ ότι κάτι αξίζω βρε αδερφέ» ή «απωθημένο το έχω και θα με ακούσετε». Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο πολιτισμός είναι η ημερότητα ηθών στις σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων το αντίθετο δηλαδή της βαρβαρότητας.

Ζαν Πωλ Σαρτρ, ο άνθρωπος που όρισε τη διανόηση του 20ου αιώνα


«Ο άνθρωπος είναι καταδικασμένος να ζει ελεύθερος», υποστήριζε και ίσως, τελικά, ο μόνος «περιορισμός» του Ζαν Πωλ Σαρτρ, στη ζωή του, να ήταν η απεγνωσμένη ανάγκη να πράττει και να σκέφτεται χωρίς συμβιβασμούς και όρια.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣΜεσολόγγι 20-6-2011
Τα παιδιά του Β.Ν.Σ. Μεσολογγίου Οργανισμού Εργατικής Εστίας στα πλαίσια της καλοκαιρινής γιορτής αναβιώνουν «τον παραδοσιακό γάμο». Θα προσπαθήσουν να ξαναφέρουν στη μνήμη μας τα ήθη και τα έθιμα που χάνονται στο χρόνο, θα εκφράσουν συναισθήματα, παραδοσιακές ευχές, ταξίματα και συμφωνίες για την προίκα προκειμένου να αναβιώσουμε τα στάδια του γάμου και να μοιραστούμε τις χαρές και τις αξίες των προγόνων μας.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον αύλιο χώρο του Σταθμού την Τετάρτη 22-6-2011 και ώρα 8:00 μ.μ.
Από τη Διεύθυνση του Σταθμού
Καλό Καλοκαίρι!

20/6/11

ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΑΠΟΣΠΕΡΝΟΥΣ ΔΙΑΒΑΤΕΣΠαρασκευή βράδυ, παραμονές πανηγυριού τ΄Αη-Συμιού, βρέθηκα στο Τρικούπειο για την εκδήλωση που ήταν αφιερωμένη στον Μιλτιάδη Μαλακάση. Κόσμος λίγος, περισσότεροι οι επισκέπτες παρά οι ντόπιοι!
Τελικά από την εκδήλωση βγήκαμε σοφότεροι για τον Παπαδιαμάντη, τον Καβάφη και τον Χατζόπουλο, παρά γι' αυτόν που υποτίθεται ότι έγινε η εκδήλωση. Και τούτο συνέβη, γιατί οι εισηγητές προτίμησαν να κάνουν συγκρίσεις μεταξύ των προαναφερομένων με τον Μαλακάση, σε διάφορες θεματικές, αντί να εξαντλήσουν το έργο του μεγαλύτερου Έλληνα λυρικού ποιητή, κατά πολλούς.
Την ...παρτίδα έσωσαν ο ποιητής Ν. Αντωνάτος και η καθηγήτρια Όλγα Μαυρομάτη, οι οποίοι επικεντρώθηκαν με σαφήνεια σ' αυτό που επέλεξαν να αναφερθούν.


Το μαγικό κόκκινο κουμπί και τα σκουπίδια


Του Κώστα Ζαχαριάδη

Από τότε που οι άνθρωποι οργανώθηκαν σε κοινωνίες η διαχείριση των σκουπιδιών αποτελούσε μείζον ζήτημα για τον τρόπο οργάνωσης των κοινωνιών, των οικονομιών τους, για την δημόσια υγεία και το περιβάλλον. Μπορεί τα τελευταία 20 χρόνια να πηγαίνουμε με ρυθμούς χελώνας στον συγκεκριμένο τομέα, και δίκαια να κατακτάμε το χρυσό βατόμουρο σε πανευρωπαϊκό επίπεδο αφήνοντας πίσω μας χώρες της Ε.Ε. των 27, όμως όλα αυτά συμβαίνουν γιατί απλώς δεν είχαμε πατήσει το «μαγικό κόκκινο κουμπί» που εξαφανίζει τα σκουπίδια και λύνει το πρόβλημα. Η «μαγική λύση» λέγεται καύση!

18/6/11

«Bίαιοι, βρώμικοι, κακοί» (Brutti, Sporchi e Cattivi)


«Bίαιοι, βρώμικοι, κακοί» (Brutti, Sporchi e Cattivi)

Σκηνοθεσία: Έτορε Σκόλα

Ερμηνεία: Νίνο Μανφρέντι

Σε επανέκδοση, η σπουδαία ταινία του μεγάλου Ιταλού σκηνοθέτη Έτορε Σκόλα, γυρισμένη το 1976 (βραβείο σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ των Καννών). Ένας θίασος αθλίων σε μια παραγκούπολη !!!, με κεντρικό χαρακτήρα τον ήρωα που υποδύεται ο Μανφρέντι, μαζί με τη γυναίκα του, τα δέκα παιδιά του και κάμποσους συγγενείς.

Είναι κακός και αντιπαθητικός, μόνιμα μεθυσμένος και η πιο μεγάλη του έγνοια είναι να διαφυλάξει για τον εαυτό του το εκατομμύριο λιρέτες που του έχουν δώσει για το δεξί μάτι του που έχασε... Ταινία που δύσκολα περιγράφεται, ένα ρεσιτάλ ερμηνειών και σκηνοθεσίας, η τελευταία ίσως αναλαμπή του «χρυσού» ιταλικού κινηματογράφου πριν από την παρακμή του στα τέλη της δεκαετίας του ‘70.

17/6/11

Εμπρός της Γης οι κολασμένοι...


Υμνος της Διεθνους!‏

Εμπρός της Γης οι κολασμένοι

της πείνας σκλάβοι εμπρός – εμπρός

Το δίκιο από τον κρατήρα βγαίνει

σα βροντή σαν κεραυνός.

* * *

13/6/11

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 15 ΙΟΥΝΗΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

                                                                                                              Μεσολόγγι 11/6/2011
ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 15 ΙΟΥΝΗ
  • ΟΧΙ στη νέα θηλιά στο λαιμό των εργαζομένων
  • Να χρεοκοπήσουν η ΤΡΟΪΚΑ και οι πολιτικές της
Τα νέα μέτρα για τα εργασιακά που συμφωνήθηκαν από την κυβέρνηση και την Τρόικα ενόψει της 5ης δόσης του δανείου, σε συνδυασμό με όσα άλλα έχουν προωθηθεί από την ψήφιση του μνημονίου μέχρι σήμερα, οδηγούν σε πλήρη κατεδάφιση τις εργασιακές σχέσεις, τους μισθούς και την πλήρη, σταθερή και ασφαλισμένη εργασία και ανοίγουν το δρόμο για μαζικές απολύσεις.
Πραγματοποιείται η πιο βάρβαρη αναδιανομή εισοδημάτων η πιο ακραία ανατροπή κοινωνικών δικαιωμάτων. Οι πλέον παραγωγικές και στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεις δημοσίου ξεπουλιούνται όσο – όσο και άρον – άρον για να ικανοποιηθεί το αιμοδιψές τέρας των “αγορών” για να βρεθεί η χώρα “γυμνή” από αναπτυξιακά εργαλεία και μέσα παρέμβασης, σ’ ένα τοπίο ανεξέλεγκτης δράσης των ιδιωτικών μονοπωλίων.
Η ήδη τεράστια ανεργία, θα εκτοξευθεί στα ύψη με τις απολύσεις και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα πολύ περισσότερο σήμερα που δεν λαμβάνεται ΚΑΝΕΝΑ απολύτως αναπτυξιακό και επενδυτικό μέτρο – τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα – με αποτέλεσμα η χώρα να βυθίζεται ολοένα σε μεγαλύτερη ύφεση και κρίση.
Εργαζόμενοι – Εργαζόμενες
  • Στηρίζουμε και συμμετέχουμε ενεργά στους αγώνες, τις κινητοποιήσεις και τα συλλαλητήρια των εργαζομένων και των πολιτών. Αγωνιζόμαστε από κοινού με όλους όσους πλήττονται από την βάρβαρη αυτή πολιτική που μας φέρνει στην φτώχεια και την περιθωριοποίηση. Μαζί με τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους νέους και τις νέες, τους μικρούς επαγγελματίες.
  • Δημιουργούμε ένα μαχητικό μαζικό ριζοσπαστικό εργατικό κίνημα παντού, με δημοκρατία, συμμετοχή, αυτενέργεια και αγωνιστική αντίσταση. Ένα εργατικό κίνημα που έχουν ανάγκη οι εργαζόμενοι, με πολιτικά και κοινωνικά αιτήματα, μακριά από αντιλήψεις κυβερνητικού και γραφειοκρατικού συνδικαλισμού, μακριά από διχαστικές πρακτικές και εύκολες διαιρέσεις.

Όλοι και όλες στους δρόμους και τα συλλαλητήρια

Όλοι στην ενωτική απεργιακή συγκέντρωση στο Ε.Κ.Μ. την Τετάρτη 15 Ιουνίου στις 11 π.μ.

Η Διοίκηση του Ε.Κ. Μεσολογγίου

10/6/11

Εντοπισμός του αντιπεριφερειάρχη Αιτωλ/νίας‏


Έκτακτο Δελτίο

Τελικά οι πυρετώδεις κινητοποιήσεις των υπηρεσιών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και του τμήματος της Ιντερπόλ στην χώρα μας είχαν το πολυπόθητο αποτέλεσμα του εντοπισμού του Αντιπεριφερειάρχη Αιτωλ/νίας κ. Αντωνόπουλου. Θα πρέπει επίσης να αναφέρουμε και την “αθόρυβη” αρωγή της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας στην όλη αναζήτηση.

Τέρνα κερνάει Τέρνα πίνει...τον Αχελώο!!!

αναρτήθηκε στις 5 Ιουνίου 2011 από agrinio cultureΤο γεύμα στο Αυλάκι Αιτωλοακαρνανίας για τους κατοίκους της περιοχής του ορεινού Βάλτου και των ευρωσοσιαλιστών ήταν μια ευγενική προσφορά της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ..... Το ερώτημα λοιπόν είναι για ποιο λόγο οι πολιτικοί και οι τοπικοί παράγοντες παρακάθησαν σε αυτή τη «Κυριακή στο Χωρίο» και αποδέχτηκαν τις ομολογουμένως στοχευμένες δημόσιες σχέσεις της εταιρείας ;;; Μήπως για να ευχαριστήσουν την εταιρεία για τα αντισταθμιστικά της και την πετρόχτιστη πλατεία του Αυλακίου ;;; Άραγε δεν ήταν υποχρεωμένη η εταιρεία να προχωρήσει σε αντισταθμιστικές παρεμβάσεις;;; Γιατί θα πρέπει να ευχαριστούμε την εταιρεία για το αυτονόητο;;;
Ο βασικός λόγος του γεύματος ήταν ότι για την ευρύτερη περιοχή στον Αχελώο η ΤΕΡΝΑ έχει καταθέσει στην ΡΑΕ αιτήσεις για 4 υδροηλεκτρικά έργα συνολικής ισχύος 800MW.

9/6/11

Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα!!!‏
Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει
Μόλις με φέρανε στον κόσμο
Με αγκάλιασε ένας μπάτσος
Ήρθε για να με συλλάβει
Για τα χρέη μου που θα ‘χω
Μου φορέσαν χειροπέδες
Μου ζητούσαν να πληρώσω
Όσα όσα είχα τότες
Την Ελλάδα για να σώσω

8/6/11

Όταν το θράσος περισσεύει...
Τελικά δεν το γλύτωσε το κράξιμο ο εκ του βαθέως ΠΑΣΟΚ προερχόμενος πρώην υπουργός , πρώην πρόεδρος Βουλής , πρώην εξ απορρήτων του μεγάλου τιμονιέρη κ.λ.π.-κ.λ.π. Η προκλητική του παρουσία στο υπό απαξίωση ΤΕΙ Μεσολογγίου στην παρούσα φάση μόνο σαν κακόγουστο αστείο θα μπορούσε να εκληφθεί. Φυσικά στους κυβερνητικούς βουλευτές το θράσος περισσεύει. Σε μια ομιλία θα τα χαλούσαν; Άλλωστε έχουν αναγάγει σε επιστήμη τις μεθόδους υποτίμησης της νοημοσύνης μας. “Προσφορά 30 χρόνων του ΤΕΙ Μεσολογγίου στην περιοχή μας” ήταν το θέμα της εκδήλωσης .

Απολαυστικό! Μουσικοί του δρόμου!‏

Από το βραβευμένο ντοκιμαντέρ "Playing For Change: Peace Through Music"

Stand By Me | Playing For Change | Song Around The World from Concord Music Group on Vimeo.

Λειτουργία του Γραφείου Τοπικής Κοινότητας Αγ. Γεωργίου- Μισθός Προέδρου ΔΕΥΑΜ

                                                                                                     Ι.Π. Μεσολογγίου 6/6/11


                                                                 ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Κον Δήμαρχο Ι.Π. Μεσολογγίου

Κοινοποίηση: κ. Πρόεδρο Τοπικής Κοινότητος Αγ. Γεωργίου

Θέμα: «Σχετικά με την λειτουργία του Γραφείου Τοπικής Κοινότητος Αγ. Γεωργίου»

Κύριε Δήμαρχε,7/6/11

Επίκαιρη Ερώτηση Γιώργου Α. Παπανδρέου προς τον πρωθυπουργό για τις ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας


Ημ. Δημοσίευσης : 08/04/2008 01:00
8/4/2008
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ , Επίκαιρη Ερώτηση στον Πρωθυπουργό, Πρόεδρος

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, κατέθεσε σήμερα, στο πλαίσιο της Ώρας του Πρωθυπουργού, στη Βουλή, Επίκαιρη Ερώτηση, για τις ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας που επιχειρεί η κυβέρνηση και την πολιτική της στον τομέα αυτό.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Επίκαιρης Ερώτησης:

6/6/11

Οι Βιομήχανοι στο Σύνταγμα - Video

Κυκλοφόρησε ένα πρώτο ανεπίσημο video των Βιομηχάνων από κάποιον άγνωστο θαυμαστή τους. Ο οποίος προφανώς κατάλαβε την αλήθεια και κυρίως την ευθύνη απέναντι στον τόπο, που εκφράζουν τα λόγια του Προέδρου του Συνδέσμου Ειλικρινών Βιομηχάνων, Αριστομένη Πλουσιάδη. Στο video ο πρόεδρος διαβάζει στο πλήθος την διακήρυξη του ΣΕΒ.

Blockbuster με είπες μια βραδιά...

Από agelioforos.gr

Εντάξει, είπαμε έχουμε οικονομική κρίση, αλλά δε θα κόψουμε τώρα και μερικές από τις βασικές μας συνήθειες! Μία τέτοια εποχική συνήθεια για κάθε καλοκαίρι που σέβεται τον εαυτό του (τουλάχιστον από τότε που και στις ελληνικές καλοκαιρινές αίθουσες φιλοξενούνται ταινίες πρώτης προβολής) είναι φυσικά και τα αμερικανικά blockbusters, οι ταινίες - θεάματα, συνήθως φανταστικές περιπέτειες, θρίλερ, κόμικ προσαρμογές, αλλά και κωμωδίες και παιδικά που κατασκευάζονται ακριβώς για να σπάσουν τα ταμεία - ό,τι βρουν εύκαιρο τέλος πάντων...

Λόγω, όμως, κρίσης και το Χόλιγουντ είναι λιγάκι πιο προσεκτικό αυτό το καλοκαίρι, προσαρμόζοντας τα μπάτζετ στην εποχή.

5/6/11

Κίνημα "Ευχαριστημένων" στην πλατεία Συντάγματος‏
Αλήθειες όχι φυσικά από το “κίνημα” των “Αγανακτισμένων” αλλά από το κίνημα των “Ευχαριστημένων”. Το εκπροσώπησε ο Σύνδεσμος Ειλικρινών Βιομηχάνων, διάσπαση του γνωστού ΣΕΒ. Ο Σύνδεσμος των Ειλικρινών αποτελείται από βιομηχάνους που δεν μασάνε τα λόγια τους και δεν χαϊδεύουν αυτιά. [viomixanoi.gr]

Κάθε μέρα "Mέρα περιβάλλοντος"


ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ*

Η κατάσταση για την περιβαλλοντική ισορροπία και βιωσιμότητα είναι τόσο κρίσιμη που κάθε μέρα θα έπρεπε να είναι «Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος» και όχι μόνον αύριο, Κυριακή 5 Ιουνίου.Πράσινη ανάπτυξη, ένα πουκάμισο αδειανό

3/6/11

5 Ιούνη Πανευρωπαικός ξεσηκωμός‏


Ψήφισμα Λαϊκής Συνέλευσης Πλατείας Συντάγματος Ευρωπαϊκού ξεσηκωμού

Νταούλι και Ζουρνά


Νέο μπλόγκ με σκοπό την παρουσίαση των 7 μεγάλων πανυγηριών της Αιτωλίας.Θα βρείτε σημαντικές πληροφορίες για τη ζυγιά, τους χορούς, τα τραγούδια και τις ενδυμασίες.Επισκεφθείτε το στο http://ntaouli.blogspot.com.

2/6/11

"Αγανάκτησαν" και οι βουλευτές


Από news247.gr

Επιστολή βόμβα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ προκαλεί αναβρασμό στου Μαξίμου. Πάνω από είκοσι βουλευτές συνέταξαν κείμενο και το υπέγραψαν ζητώντας να ενημερωθούν για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, αλλά και απολογισμό των πεπραγμένων στην οικονομία.


1/6/11

Αφισάκια που θέλουν να πάνε πλατεία!‏


Μερικά αφισάκια απλά και εύκολα για φωτοτυπίες τα οποία μπορεί όποιος θέλει να αξιοποιήσει ως διαμαρτυρία, σχόλιο ή για να ανοίξουμε την κουβέντα μεταξύ μας. Αλλά αποτελούν και μια προτροπή όλοι και όλες μας να επικοινωνήσουμε, να εκφραστούμε, να φωνάξουμε ή να βάλουμε σε χαρτί τις σκέψεις μας. Η τεχνική αρτιότητα είναι μηδέν μπροστά στην άποψη. Πατήστε πάνω τους κατεβάστε τα και φωτοτυπήστε τα. Και κυρίως φτιάξτε και εσείς δικά σας!