20/5/12

Πιτσιρίκος - Ορθός λόγος


Σύμφωνα με τη Νέα Δημοκρατία, το νέο ΠΑΣΟΚ και όλο το δεξιό συνονθύλευμα, η Αριστερά -που δεν κυβέρνησε ποτέ- κατάστρεψε τη χώρα, την οδήγησε στη χρεοκοπία και ενδεχόμενη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές θα εξαφανίσει την Ελλάδα από τον πλανήτη. Ο ορθός λόγος γεννήθηκε στην Ελλάδα αλλά είναι ολοφάνερο πως κάποιοι τον χρησιμοποιούν μόνο όταν τους συμφέρει.

Δεν ξέρω πώς μπορεί κάποιοι να περιμένουν να τους πάρεις στα σοβαρά, όταν υποστηρίζουν πως για τη χρεοκοπία της χώρας ευθύνεται η Αριστερά που δεν κυβέρνησε ποτέ και όχι οι ίδιοι που κυβέρνησαν επί δεκαετίες.

Και καλά, τους πολιτικούς μπορώ να τους καταλάβω· βλέπουν απέναντί τους το δικαστήριο και τη φυλακή, έχουν πανικοβληθεί και κάνουν ό,τι μπορούν για να εξαπατήσουν τους πολίτες για μια ακόμα φορά και να διασωθούν. Τους αρθρογράφους, όμως, που με λύσσα υποστηρίζουν πως η Αριστερά -που δεν κυβέρνησε ποτέ- ευθύνεται για τη χρεοκοπία της χώρας και πιθανή νίκη της στις εκλογές θα αποτελέσει εθνική καταστροφή δεν μπορώ να τους καταλάβω. Ιδιαίτερα, όταν αυτοί οι αρθρογράφοι επικαλούνται διαρκώς -στα κείμενά τους- τον ορθολογισμό και κατηγορούν τους άλλους για ανορθολογισμό. Βέβαια, δεν αποκλείεται αυτοί οι αρθρογράφοι να είναι εξαγορασμένοι και να κινδυνεύουν και αυτοί να βρεθούν στο δικαστήριο και στη φυλακή.

Αλήθεια, τι γίνεται με εκείνες τις λίστες δημοσιογράφων που ήταν στο payroll; (Σύντομα θα λυθούν πολλές απορίες που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια। Γιατί τα πράγματα, συνήθως, είναι απλά. Πολύ απλά.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου