22/12/11

«Κοινωνικό παντοπωλείο της ΟΝΝΕΔ»


Του Κώστα Ζαχαριάδη

Από μόνος του ο τίτλος του κείμενου έχει κάτι το έντονα αντιφατικό… Ακόμα και αυτός που δεν έχει ασχοληθεί με τα φοιτητικά δρώμενα ή ήταν σε απόσταση από τις κομματικές νεολαίες οι λέξεις «κοινωνικό» και «ΟΝΝΕΔ» όταν μπαίνουν στην ίδια πρόταση χωρίς διάζευξη και χωρίς αρνητικό προσδιορισμό μοιάζουν με κραυγαλέο ορθογραφικό λάθος!

Κι όμως οι νέοι και οι νέες της ΝΔ στα πλαίσια της μακράς προεκλογικής περιόδου που μας έχουν βάλει ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ, μαζί με την διοργάνωση των εκδρομών σε Αράχοβα, Bansko, Μύκονο και τις βραδινές εξόδους σε διαφορά νυχτερινά κέντρα αποφάσισαν να ασχοληθούν ενεργά με την κοινωνική συνοχή και την αλληλεγγύη στους πιο αδύνατους!

Την προσπάθεια στηρίζει και ο Αντώνης Σαμαράς ο οποίος επισκέφτηκε το κοινωνικό παντοπωλείο και τόνισε πως"Calibri","sans-serif";mso-bidi-Times New Roman"font-family:";" > «οι άγιες μέρες που περνάμε, έχουν και πάρα πολλές δυσκολίες για τον ελληνικό λαό. Πρέπει ο καθένας από εμάς να σώσει αγάπη, κατανόηση, αλληλεγγύη και αλληλοβοήθεια». Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος τόνισε «Οι νέοι στα δύσκολα βγαίνουν μπροστά και δημιουργήσαμε 16 κοινωνικά παντοπωλεία σε όλη τη χώρα μαζεύοντας μέχρι τώρα περισσότερα από 20 χιλιάδες προϊόντα για όσους έχουν ανάγκη αυτές τις μέρες. Οι προσπάθειες της ΟΝΝΕΔ θα συνεχιστούν με στόχο την ανακούφιση των ευπαθών κοινωνικών ομάδων» ανέφερε.

«Αλληλεγγύη, αλληλοβοήθεια, ανακούφιση ευπαθών κοινωνικών ομάδων»… Σωστά διαβάζετε αυτές είναι οι δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά και του Ανδρέα Παπαμιμίκου και όχι κάποιου στελέχους της αριστεράς ή μιας οργάνωσης που ασχολείται με κοινωνικά ζητήματα, ακόμα και της εκκλησίας!

Μα κάποιος θα αναρωτηθεί: είναι κακό να κάνει η ΟΝΝΕΔ κοινωνικό παντοπωλείο; Είναι κακό να βοηθά η δεξιά τους αδύναμους και τους φτωχούς; Τι θέλουν οι αριστεροί το μονοπώλιο της εκπροσώπησης των αδύνατων κοινωνικών στρωμάτων; Μόνο τα αριστερά κοινωνικά παντοπωλεία είναι καλά;

Δεν είναι κακό να οργανώνει η ΟΝΝΕΔ κοινωνικό παντοπωλείο! Είναι ΦΑΙΔΡΟ! Ένας από τους βασικότερους λόγους που η χώρα έφτασε και ξεπέρασε το φράγμα της οικονομικής και κοινωνικής χρεοκοπίας είναι ο λαϊκισμός και ότι η επικοινωνιακή πολιτική των μεγάλων κομμάτων ήταν πάντα σχεδόν κενή περιεχομένου. Η καθημερινή παρέμβαση της ΝΔ σε όλους τους κοινωνικούς χώρους αλλά ιδιαίτερα στο πανεπιστήμιο που είναι πρώτη δύναμη εδώ και σχεδόν 20 χρόνια είναι απέναντι στις ιδέες της αλληλεγγύης, της αλληλοβοήθειας, της ανακούφισης ευπαθών κοινωνικών ομάδων! Η ανταγωνιστικότητα, ο κοινωνικός αυτοματισμός, ο κοινωνικός δαρβινισμός, η ιδιώτευση ήταν πάντα το περιεχόμενο της πολιτικής όχι μόνο που εκφωνούσαν αλλά που εφάρμοζαν η ΝΔ, η ΟΝΝΕΔ και η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ η κάθε μια στο χώρο της!

Φτάνει πια με την υποκρισία! Η ΝΔ την ώρα που ψήφισε τον αντικοινωνικό και βάρβαρο προϋπολογισμό του 2012 που θα βυθίσει στη φτώχεια εκατομμύρια έλληνες οργανώνει κοινωνικό παντοπωλείο!

Χιλιάδες σελίδες μπορούν να γραφτούν για τον χυδαίο τρόπο με τον οποίο η ελληνική αλλά και η ευρωπαϊκή δεξιά καταστρέφει ζωές και ξεχαρβαλώνει κοινωνίες για να φτιάξει επενδυτικά Ελντοράντο για τους έχοντες και κατέχοντες! Η κρίση που βιώνουμε δεν έπεσε από τον ουρανό! Την έφερε η άθλια πολιτική της ΝΔ μέχρι το 2009 που χρησιμοποιούσε το κράτος σαν κομματικό φέουδο για να διόριζε ΟΝΝΕΔίτες, ΔΑΠίτες και κουμπάρους, εν συνεχεία οι τραγικοί χειρισμοί του ΠΑΣΟΚ που φανατισμό γενίτσαρου εφάρμοζαν σκληρές νεοφιλελεύθερες συνταγές ΔΝΤ και η ευρωπαϊκή δεξιά της κ. Μέρκελ, του κ. Σαρκοζί και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (μέλος του ΕΛΚ είναι και η ΝΔ) που κάνουν πειράματα στην Ελλάδα με πειραματόζωο τον ελληνικό λαό και τις αντοχές του!

ΝΔ και ΟΝΝΕΔ δεν αποτελούν λύση για να βγει η κοινωνία όρθια από την κρίση. Ζούμε σήμερα τα αποτελέσματα της απόλυτης ηγεμονίας της συντηρητικής θεώρησης των πραγμάτων και στην Ελλάδα και στην ΕΕ. Η ΝΔ εδώ και δύο σχεδόν μήνες με την συμμετοχή της στην κυβέρνηση δεν έχει πια ρόλο παρατηρητή αλλά ρόλο συμμέτοχου στην εξαθλίωση μεγάλων στρωμάτων του ελληνικού λαού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου