31/12/11

''Ευχές'' για το 2012

Απόψε αφήνουμε το 2011 και μπαίνουμε στο 2012.

Τι πραγματικά σημαίνει όμως αυτό;

Ποια η διαφορά της σημερινής μέρας από μία καθημερινή εναλλαγή Δευτέρας-Τρίτης;

Ίσως το ότι δίνουμε ο ένας στον άλλο διάφορες ευχές για να πάνε καλύτερα τα πράγματα.

Βέβαια στα μύχια του μυαλού μας ξέρουμε ότι δεν θα αλλάξει σχεδόν τίποτα.

Οπότε απλά ελπίζουμε. Ή μήπως υποκρινόμαστε;

Γιατί να περιμένουμε κάθε φορά μία συγκεκριμένη μέρα του χρόνου για να δώσουμε μία αχτίδα αισιοδοξίας σε εμάς και στους άλλους;

Γιατί, κακά τα ψέμματα, από ευχές χορτάσαμε.

Έχουμε πλέον μπει σε μία τελευταία προθεσμία.

Έφτασε ο καιρός να αφήσουμε τα λόγια στην άκρη και να ασχοληθούμε με τις πράξεις.

Να πιστέψουμε, πρώτα απ'όλα στους εαυτούς μας, γιατί μόνο εκεί θα βρούμε την πραγματική αλήθεια.

Έτσι θα αποτινάξουμε τους φόβους που στρογγυλοκάθονται στον εγκεφαλό μας.

Έτσι θα μπορέσουμε να δούμε τον κόσμο με τα δικά μας μάτια και όχι με τα γυαλιά που μας προσφέρουν οι πλέον τέλειοι μηχανισμοί του συστήματος.

Η μάχη αυτή προβλέπεται να είναι τιτάνια.

Η μεγαλύτερη επανάσταση είναι αυτή ενάντια στις ίδιες μας τις σκέψεις.

Αλλά, πιστέψτε με, το αποτέλεσμα θα είναι υπέροχο.

«Δεν ελπίζω τίποτα, δεν φοβάμαι τίποτα, είμαι λέφτερος» Νίκος ΚαζαντζάκηςΟ Διαλεκτικός

30/12/11

Καλή χρονιά...‏


Καλή χρονιά με αυξήσεις στα όρια ηλικίας και μειώσεις σε επικουρικές και επιδόματα Από έξι μήνες έως και 3 χρόνια αυξάνονται τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης από την 1η Ιανουαρίου του 2012, σύμφωνα με τις προβλέψεις του ασφαλιστικού νόμου του 2010 (3863/2010). Από το νέο έτος θα ισχύσουν επίσης οι μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις, αυστηρότερα εισοδηματικά και ασφαλιστικά κριτήρια για τα κοινωνικά επιδόματα και τις προνοιακές παροχές, καθιερώνονται το «εργόσημο» και η ηλεκτρονική κάρτα εργασίας29/12/11

Να ανάψουν παντού φωτιές Χαλυβουργίας!


«Να ανάψουν παντού φωτιές Χαλυβουργίας» καλούν με ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι της Χαλυβουργίας Ελλάδος τονίζοντας ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους με ενότητα και αλληλεγγύη.

Οι εργαζόμενοι δηλώνουν ότι «για μια ακόμη φορά, γινόμαστε μάρτυρες της τεράστιας εργατικής αλληλεγγύης που έχει ξεκινήσει από τις 31-10-2011, όταν ξεκίνησαν οι αναίτιες και τρομοκρατικές απολύσεις από την Εταιρεία ιδιοκτησίας κυρίου Νικ. Μάνεση και έχουν φτάσει ήδη τον αριθμό 50+1, προκειμένου να μας πιέσει για να δεχτούμε μείωση αποδοχών 40% κατά μέσο όρο με 5ήμερο, 5ωρο ή εκ περιτροπής εργασία, με υπογραφή τροποποίησης μισθού της συλλογικής Συμβάσεως.»
«Ο Αγώνας μας, που είναι αμείωτος έως και σήμερα δεν μας έχει καταβάλει καθόλου, νοιώθουμε ακμαίοι, έχουμε ενότητα, είμαστε ένα όλοι μαζί.
Κανένας δεν μπορεί να καταλάβει, εκτός από την εργατική τάξη φυσικά, γιατί είναι τόσο ενωμένοι οι Συνάδελφοι που παλεύουν για τα εργασιακά δικαιώματα και τις ΣΣΕ ώστε να μην περάσει αυτή η χιονοστιβάδα των αντεργατικών μέτρων, που ο ΣΕΒ και οι λοιποί φίλοι τους επιθυμούν διακαώς. Και πώς να το νοιώσουν βέβαια εάν δεν έρθουν στις «Πύλες της Φωτιάς». Να δουν με τα μάτια τους και να κουβεντιάσουν με τους εργαζόμενους το τι σημαίνει να εργάζεσαι στη φωτιά και το σίδερο, να έχεις ατυχήματα, πολλά από τα οποία σε πιέζουν να μην τα δηλώσεις ως εργατικά γιατί θα υπάρξουν δυσάρεστες εξελίξεις για την εταιρεία αλλά και για σένα.» υπογραμμίζουν οι χαλυβουργοί υπενθυμίζοντας ότι νίκησαν το φόβο, την τρομοκρατία και ενώ ξεκίνησαν μόνοι τον αγώνα αμέσως έγιναν αμέτρητοι
«Ενώσαμε δυνάμεις ψυχής και γίναμε πιο σκληροί κι από το ατσάλι που φτιάχνουμε, το νοιώθουν άλλωστε όσοι μας επισκέπτονται, αλλά σας θέλουμε όλους να κάνετε το ίδιο.Βγάλετε από μέσα σας τη φωτιά της ψυχής σας. Μιλήστε παντού για το πανεργατικό ξεσηκωμό, μη διστάζετε καθόλου. Εσείς έχετε το δίκιο, άλλοι πρέπει να φοβούνται και φοβούνται. Παντού ανάψτε φωτιές Χαλυβουργίας. Στηρίξτε το διπλανό σας. Μαζί ενώστε τις φωνές σας για να βγει η μεγάλη φωνή της νίκης. Μην αργείτε άλλο. Ο καιρός γαρ εγγύς πλέον» σημειώνουν τέλος στην ανακοίνωσή τους.

27/12/11

Η κρίση δεν είναι "της ελληνικής οικονομίας"‏


Η κρίση δεν είναι «της ελληνικής οικονομίας» Όταν μια τάξη συντρίβεται, είναι γιατί μια άλλη ανακάμπτει. Έρευνα του ΟΟΣΑ δείχνει τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας «της ελληνικής οικονομίας», καθώς η «χώρα» κατάφερε να μειώσει τους μισθούς σε επίπεδα ρεκόρ στην ΕυρωζώνηΣημάδια βελτίωσης του δείκτη της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, δείχνει έρευνα του ΟΟΣΑ, καθώς οι ελληνικές επιχειρήσεις κατάφεραν να μειώσουν το εργατικό κόστος και να αυξήσουν σε επίπεδα ρεκόρ στην Ευρωζώνη την παραγωγικότητα των εργαζομένων τους.

Όσον αφορά το κόστος εργασίας η χώρα μας παρουσιάζει τη μεγαλύτερη μείωση σε όλη την Ευρωζωνη κατά 2,8%. Δεύτερη με διαφορά είναι η Ιρλανδία με ρυθμό μείωσης στο 1,3%, η Ισπανία 0,7% και η Ολλανδία με 0,6% ενώ περισσότερες από τις μισές χώρες παρουσιάζουν έστω και οριακή αύξηση.

Αλλαγή του κλίματος έχουμε και στην παραγωγικότητα, παρά την καλπάζουσα ανεργία και τους ολοένα λιγότερους εργαζόμενους.

Από -1,3% που ήταν το τέταρτο τρίμηνο του 2010 διαμορφώθηκε στο 2,4%, με την Ελλάδα να καταλαμβάνει την πρώτη θέση στο σχετικό πίνακα. Ακολουθούν η Ιρλανδία, η Ουγγαρία, η Γερμανία και η Πολωνία με ποσοστό 1%.

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι και η συρρίκνωση στην πτώση των μισθών. Το μεγαλύτερο μέρος των μειώσεων πέρασαν στο τελευταίο τρίμηνο της περσινής χρονιάς. Ενώ το τέταρτο τρίμηνο του 2010 η μείωση έφτανε το 2,7% έπεσε στο 0,4% το 2011.

Πηγή: ΣΚΑΪ

25/12/11

24/12/11

Και μαζί και μόνοι, του Γιώργου Κυρίτση


Είμαστε όλοι φυλακισμένοι στη μνημονιακή γαλέρα. Και αυτοί όμως που μας κρατούν φυλακισμένους είναι και οι ίδιοι εγκλωβισμένοι σε μια πορεία προς τον όλεθρο. Μια εξήγηση είναι αυτή της ομερτά, με την έννοια ότι οι βασικοί παίκτες του ελληνικού πολιτικού συστήματος είναι σε τέτοιο βαθμό διαπλεκόμενοι, άρα και μπλεγμένοι στο παιχνίδι "κράτα με να σε κρατώ", και μάλιστα στην παραλλαγή "σε κρατώ και με κρατάς". Το σύστημα που κυβερνά τη χώρα είναι ένα Λαοκοόντιο σύμπλεγμα που αποτελείται από κανάλια εργολάβων που χρωστούν, τράπεζες οι οποίες εξαρτώνται οικονομικά από το κράτος, του οποίου τη διακυβέρνηση επηρεάζουν οι τράπεζες μέσω των καναλιών.

«Μη φοβάσαι, μίλα!»Tαινία του 132ου Δημοτικού Σχολείου Αθήνας.
Βραβείο Συνηγόρου του Παιδιού στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους 2011 - ελληνικό διαγωνιστικό τμήμα της Camera Zizanio.

23/12/11

Μια Ευχή για τα ΧριστούγενναΤου Σπύρου Τζόκα

Μην παρασυρθούμε... μην μείνουμε στο περίβλημα... στην επιφάνεια. Τη φλόγα που καίει στο εσωτερικό να δούμε. Σ’ αυτό που αγαπήσαμε να επιμείνουμε... στην ωραία μας πατρίδα... στους ωραίους μας ανθρώπους. «Μην ξεχνάτε τους Έλληνες!». Τον θυμάστε τον Έρνεστ Χεμινγουαίη... αυτός το είπε... .σε μια δραματική ανταπόκρισή του, ως ανταποκριτής τότε στη Σμύρνη...

22/12/11

«Κοινωνικό παντοπωλείο της ΟΝΝΕΔ»


Του Κώστα Ζαχαριάδη

Από μόνος του ο τίτλος του κείμενου έχει κάτι το έντονα αντιφατικό… Ακόμα και αυτός που δεν έχει ασχοληθεί με τα φοιτητικά δρώμενα ή ήταν σε απόσταση από τις κομματικές νεολαίες οι λέξεις «κοινωνικό» και «ΟΝΝΕΔ» όταν μπαίνουν στην ίδια πρόταση χωρίς διάζευξη και χωρίς αρνητικό προσδιορισμό μοιάζουν με κραυγαλέο ορθογραφικό λάθος!

Κι όμως οι νέοι και οι νέες της ΝΔ στα πλαίσια της μακράς προεκλογικής περιόδου που μας έχουν βάλει ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ, μαζί με την διοργάνωση των εκδρομών σε Αράχοβα, Bansko, Μύκονο και τις βραδινές εξόδους σε διαφορά νυχτερινά κέντρα αποφάσισαν να ασχοληθούν ενεργά με την κοινωνική συνοχή και την αλληλεγγύη στους πιο αδύνατους!

Την προσπάθεια στηρίζει και ο Αντώνης Σαμαράς ο οποίος επισκέφτηκε το κοινωνικό παντοπωλείο και τόνισε πως

21/12/11

«Αν ήταν άλλος λαός...» Του Παντελη Μπουκαλα


Μπορεί να το είπε απλώς από την αγωνία του να καθιερωθεί σαν δελφίνος και επειδή χρειάζεται εντυπωσιακές ατάκες που θα του προσφέρουν λίγα λεπτά δημοσιότητας. Μπορεί όσα είπε να έχουν το ίδιο βαθύ νόημα με όσα έλεγε όταν υπούργευε στην Προστασία του Πολίτη, ότι δηλαδή είναι και αυτός ένας αντιεξουσιαστής στην εξουσία, ακριβώς όπως ήταν ο αγαπημένος τότε πρόεδρός του κ. Παπανδρέου. Εν πάση περιπτώσει, ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, υπουργός της Ανάπτυξης τώρα, με ομολογουμένως θεαματικές επιδόσεις, και πλέον οργισμένος αντιπαπανδρεϊκός, κήρυξε ότι, με τόσα που γίνονται εις βάρος των Ελλήνων, «θα είχε γίνει επανάσταση αν ήταν άλλος λαός, άλλη κοινωνία, άλλοι πολίτες, ιδιαίτερα μάλιστα αν επρόκειτο για άλλον δυτικοευρωπαϊκό λαό».

Ελευθερία επί πτωμάτων


Του Κώστα Καναβούρη

Ολοένα και περισσότερο εισχωρούμε στην απελπισία. Εισχωρούμε, με άλλα λόγια, στον ανεξήγητο και γι' αυτό ανελέητο φόβο. Τον φόβο που νιώθουν από καταβολής κόσμου όλα τα ανθρώπινα όντα, όλες οι ανθρώπινες συλλογικότητες έως τον βαθμό του λαού και της πόλεως, όταν βαραθρώνεται η εξήγηση του κόσμου τους και αντικαθίσταται από την αναίτια (την ανεξήγητη) βαρβαρότητα της επιβολής.

20/12/11

Ο ρατσισμός στο σαλόνι: Και για το AIDS φταίνε οι ξένοι!


«Είναι ανάγκη να απελαθούν οι ιερόδουλες φορείς του AIDS, προκειμένου να πάψουν να συνιστούν απειλή για την ελληνική οικογένεια», επεσήμανε ο υπουργός Υγείας και φερόμενος ως επίδοξος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κ. Α. Λοβέρδος, σε ημερίδα με θέμα την προαγωγή της δημόσιας υγείας. Ιδού τι απαντά η οργάνωση Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου

17/12/11

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ


Λάβαμε και δημοσιεύουμε


Μεσολόγγι 17/12/2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στην 47η μέρα έχει μπει ο συγκλονιστικός απεργιακός αγώνας των εργαζομένων στην Ελληνική Χαλυβουργία Α.Ε. Ένας αγώνας πολύμορφος και αποφασιστικός των εργαζομένων που δεν είναι διατεθειμένοι να υποκύψουν στους εκβιασμούς της εργοδοσίας και παλεύουν για την αξιοπρέπειά τους αρνούμενοι να επιστρέψουν στα καμίνια σαν υποαπασχολούμενοι των 500 ευρώ.

Η απεργία των εργαζομένων στην «Ελληνική Χαλυβουργία» δεν αφορά μόνο τους ίδιους τους απεργούς. Αντιθέτως αφορά όλους τους εργαζόμενους της χώρας μας που δίνουν καθημερινές μάχες ενάντια στα μνημονιακά μέτρα και στις άθλιες συμφωνίες της κυβέρνησης και των Τροϊκανών που τσακίζουν, λεηλατούν και τα τελευταία ψήγματα υπερηφάνειας που απόμειναν στον κόσμο της εργασίας.

Η Ελληνική Χαλυβουργία είναι η πρώτη βιομηχανία στην Αττική που με τον εκβιασμό για τις θέσεις εργασίας επιχειρεί να εφαρμόσει το 5ωρο, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, το ωρομίσθιο, τις απλήρωτες υπερωρίες, την κατάργηση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Είναι τεράστια λοιπόν η σημασία του αγώνα τους για όλους τους εργαζόμενους της χώρας μας.

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Μεσολογγίου στέλνει μήνυμα αλληλεγγύης στους συναδέλφους απεργούς και καλεί τα Εργατικά Κέντρα της Αττικής να συμπαρασταθούν με κάθε δυνατό τρόπο στον υπέρτατο αγώνα των συναδέλφων μας.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας!

Κανένας μόνος του στην κρίση!

Η Διοίκηση του Ε.Κ. Μεσολογγίου

16/12/11

Κάρτα καλάντων 2011‏


Αν τα δηλώσεις μπορείς να τα σώσεις.

Νομιμοποιήσε τώρα, τα κάλαντά σου και σώσε τα.

Μην ρωτάς τι μπορούν να κάνουν τα κάλαντα για σένα
αλλά τι μπορείς να κάνεις εσύ, για τα κάλαντα σου.
(Τζων Φ. Κέννεντυ 1960)

14/12/11

Αξιοπιστία χωρίς οικονομικό σχέδιο και δημοκρατική νομιμοποίηση;‏


Αξιοπιστία χωρίς οικονομικό σχέδιο και δημοκρατική νομιμοποίηση; Μπορεί η μοίρα μας να είναι ένας πολύ πιο αυταρχικός καπιταλισμός από αυτόν που γνωρίσαμε στην μεταπολεμική περίοδο, αλλά δεν νομίζω πως αυτό θα επιβληθεί χωρίς μεγάλες συγκρούσεις. Για τον κόσμο της εργασίας το γεγονός πως η μόνη λύση που φαίνεται να προτάσσει το σύστημα είναι η λιτότητα και η συρρίκνωση της δημοκρατίας αποτελεί και μια ευκαιρία

Του Ευκλείδη Τσακαλώτου

12/12/11

Δεν κόβουμε κανένα ρεύμα! Χαστούκι από την Πανελλήνια Ένωση Συνδέσμων Εργοληπτών.


Σημαντική απόφαση της Πανελλήνιας Ένωσης συνδέσμων εργοληπτών δημοσίων έργων (που εκτελούν τις εντολές της ΔΕΗ για τη διακοπή ρεύματος) μετά από έγκαιρη και πολύ αποτελεσματική παρέμβαση της τοπικής πρωτοβουλίας ενάντια στα χαράτσια Δράμας, όπου συνεδρίαζαν χθες τα προεδρεία των συνδέσμων τους. Οι ενέργειες των συναγωνιστών έγιναν μετά από επικοινωνία, ειδοποίηση τους και συνεννόηση με τους Πολίτες ενάντια στα Χαράτσια (Αθήνα) που με τη σειρά τους είχαν ενημερωθεί από την πολύ ενεργή ομάδα του Εργατικού Κέντρου Μεσολογγίου για την συνεδρίαση της Δράμας. Είναι ανάγκη να αξιοποιήσουμε αυτή την πολύ σημαντική εξέλιξη, αποσπώντας σε ολες τις περιοχές της χώρας αντίστοιχες αποφάσεις από τους τοπικούς συνδέσμους, μιας κι οι πρόεδροι τους ήδη συμμετείχαν στη συνάντηση αυτή. Καταλαβαίνουμε ότι σε συνδυασμό με την ανάλογη απόφαση της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, η κυβέρνηση αντιμετωπίζει ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ υλοποίησης του εκβιασμού της. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!

11/12/11

Ο Στάθης για την ενότητα της Αριστεράς! Ελευθεροτυπία 10/12/2011‏


…Το σύστημα έχει ραγίσει, ο κόσμος δεν ακούει πια και τόσο πολύ τους νεκροθάφτες του, όμως δεν ακούει και απ' την άλλη όχθη, την όχθη της Αριστεράς αυτά που περιμένει.

Παρ' ότι ελπίζει ο κόσμος σ' αυτά τα κόμματα, παρ' ότι ακριβώς για αυτό τους ανεβάζει τα ποσοστά, και το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ και τα υπόλοιπα σχήματα της Αριστεράς δεν προσφέρουν αντίδωρο σε αυτόν τον κόσμο την Κοινή Δράση τους.

9/12/11

Αποχή από δημοπρασίες διακοπής της ηλεκτρικής παροχής των εργοληπτών Μεσολογγίου – Ναυπάκτου


Μεσολόγγι 9/12/2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 8-12-2011 συνάντηση εκπροσώπων της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Μεσολογγίου και του Συνδέσμου Εργοληπτών Δημοσίων Έργων περιοχής Μεσολογγίου – Ναυπάκτου. Κατά την διάρκεια της συνάντησης η Διοίκηση του Ε.Κ. Μεσολογγίου έθεσε το θέμα της επιβολής του Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ακινήτων μέσω της ΔΕΗ (χαράτσι) και ο Σύνδεσμος εξέφρασε την αντίθεσή του στην παραπάνω εισφορά η οποία πλήττει άμεσα τα λαϊκά εισοδήματα και ανέλαβε την δέσμευση να μην συμμετάσχει σε καμία ενέργεια ή δημοπρασία που έχει στόχο «εργασίες διακοπής της ηλεκτρικής παροχής».

Το Ε.Κ. Μεσολογγίου θεωρεί θετική την παραπάνω εξέλιξη και καλεί και τα υπόλοιπα Εργατικά Κέντρα και αντίστοιχους Φορείς της χώρας να αναλάβουν παρόμοιες πρωτοβουλίες.

Σας αποστέλλουμε και την σχετική απόφαση του Συνδέσμου Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Μεσολογγίου – Ναυπακτίας.

Η Διοίκηση του Ε.Κ. Μεσολογγίου

8/12/11

Γιορτή εγκαινίων του Συνεταιρισμού Αλληλέγγυας Οικονομίας "Συν-Άλλοις"‏


O Συνεταιρισμός Αλληλέγγυας Οικονομίας “Συν-Άλλοις” σας προσκαλεί στο χώρο του στην Νηλέως 35, στο Θησείο, για να γιορτάσουμε μαζί τα εγκαίνιά του. Το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου από τις 12 το μεσημέρι σας καλούμε να γνωριστούμε και να δοκιμάσουμε τα προϊόντα που διακινούμε, ενώ από τις 6μμ και μετά θα ζεστάνουμε το κλίμα με live μουσική, κάστανα στα κάρβουνα και διάθεση για χειμερινή γιορτή! synallois.org

7/12/11

Τον Δεκέμβριο κάποτε...‏


Tον Δεκέμβριο, κάποτε... Διαβρωτικό το αίσθημα της απαγορευμένης ελπίδας, πλήττει τη μια κατηγορία και τη μια ηλικία μετά την άλλη, όσο πληθαίνουν οι άνεργοι, οι εργαζόμενοι πλην απλήρωτοι, οι «ευέλικτα» απασχολούμενοι, οι δίχως προοπτική σπουδαστές

Του Παντελή Μπουκάλα

5/12/11

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥΑΔΕΔΥ

Νομαρχιακό Τμήμα Αιτωλ/νίαςΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Μεσολογγίου και το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ σας προσκαλούν την Τετάρτη 7/12 και ώρα 6:30μ.μ. στην αίθουσα συνελεύσεων του Ε.Κ.Μ. στην εκδήλωση – συζήτηση με θέμα:

«Οι νέες εργασιακές σχέσεις

(Εφεδρείες, Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας κ.λπ.)

και οι προκλήσεις

για το Συνδικαλιστικό Κίνημα»


Ομιλητές:

· Καψάλης Απόστολος – Επιστημονικός συνεργάτης ΙΝΕ ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ

· Γαβρίλης Γιώργος – Μέλος Ε.Ε. της ΓΣΕΕ

4/12/11

Η σταθερά...

του Τάσου Αναστασίου

«Το ΠΑΣΟΚ είναι πλας»... Του Παντελη Mπουκαλα
Μπορεί να καμαρώνουν πολλοί, χωρίς να πολυβασανίζουν τα πράγματα ή να νοιάζονται για την επιστήμη, πως η ελληνική είναι μητέρα όλων των γλωσσών και πως διαθέτει εκατομμύρια λέξεις, κάθε τόσο όμως κάτι ξεφυτρώνει, ένα δάνειο λ.χ. ή μια μίμηση από ξιπασιά, για να τους αποκαρδιώσει και να τους βάλει στη θέση τους. Να, τώρα ξεφύτρωσε το «ΠΑΣΟΚ-plus», υβρίδιο ελληνοαγγλικό ή τραγέλαφος, διαλέξτε.

3/12/11

ΕΕΤΗΔΕ με ανθρώπινο πρόσωπο!‏


ΕΕΤΗΔΕ με ανθρώπινο πρόσωπο!

Καρτερός ΘανάσηςΤι σημαίνουν τα απειλητικά αρχικά ΕΕΤΗΔΕ; Δεν ξέρετε; Θα το μάθετε και θα πείτε κι ένα τραγούδι, γιατί έτσι ονομάζεται το άγριο χαράτσι στα ακίνητα: Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτημένων Δομημένων Επιφανειών. Για να αποδειχτεί άλλη μια φορά ότι οι βάτραχοι του υπουργείου Οικονομικών παραμένουν βάτραχοι, τίποτε το πριγκιπικό ούτε στη φορομπηχτική φαντασία τους, αλλά ούτε και στη γλωσσική πλαστικότητά τους. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι τους φίλησε όχι μόνο η Μέρκελ, αλλά και η Λαγκάρντ.

2/12/11

ΚΟΙΝΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ - ΣΟΦΙΑΣ ΣΑΚΟΡΑΦΑ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ Ε

Κοινή Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών κατέθεσαν σήμερα ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ και η ανεξάρτητη βουλευτής Β΄ Περιφέρειας Αθηνών, ΣΟΦΙΑ ΣΑΚΟΡΑΦΑ, με θέμα: «Η κυβέρνηση υποχρεούται να σεβαστεί και να εφαρμόσει την κοινοτική νομοθεσία για την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον κ. Υπουργό Οικονομικών

ΑΘΗΝΑ 1-12-2011

ΘΕΜΑ: Η κυβέρνηση υποχρεούται να σεβαστεί και να εφαρμόσει την κοινοτική νομοθεσία για την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας.

Η απάντηση του Επιτρόπου Ενέργειας, του κ. Έντιγκερ, στην ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, του κ. Ν.Χουντή, είναι μια πρώτη δικαίωση στον πολύπλευρο αγώνα που κάνουμε για να καταργήσουμε το παράνομο και αντισυνταγματικό χαράτσι που έχει συνδεθεί με τα τιμολόγια του ρεύματος στους καταναλωτές και απειλεί τα ελληνικά νοικοκυριά με διακοπή ρεύματος.

Χθες από τα πιο επίσημα χείλη, αυτά του Επιτρόπου Ενέργειας, αποδείχθηκε ότι αυτό το χαράτσι δεν είναι μόνο αντισυνταγματικό με βάση τα ελληνικά δεδομένα, αλλά παραβιάζει την ευρωπαϊκή νομοθεσία..