9/7/11

Ας καλωσορίσουμε τον Παναιτωλικό


Από άρθρο του Τάκη Κατσαρού στην εφημερίδα ''Goal''

Μας έχει παρασύρει η μαυρίλα που έπεσε στο ελληνικό ποδόσφαιρο με τις αποκαλύψεις για στησίματα, χειραγωγήσεις αγώνων και όλα τα συναφή, με αποτέλεσμα να περνάμε σε δεύτερη μοίρα μερικές φωτείνες εξαιρέσεις, που θα έπρεπε να τονίζονται ιδιαίτερα.
Μια τέτοια είναι η επιστροφή, έπειτα από 34 χρόνια, του Παναιτωλικού στη μεγάλη κατηγορία.
Η ομάδα του Αγρινίου, με τα 55 χρόνια ιστορίας, πέρασε μια μεγάλη περίοδο «πέτρινων» χρόνων, έφτασε να κατρακυλήσει μέχρι τη Γ΄Εθνική, έφτασε σε απίστευτο σημείο ανυποληψίας, εώς ότου πέρασε στα χέρια δύο Αγρινιωτών, του Φ.Κωστούλα και του Θ.Τσιάρα, που έμελλε να αλλάξουν τη μοίρα της.

Με οδηγό την αγάπη τους και μόνο για το Αγρίνιο και τον Παναιτωλικό οι δύο επιχειρηματίες, που διέπρεψαν στη Σουηδία, ανέλαβαν την ομάδα το 2005.Τον πρώτο χρόνο στο Αγρίνιο βίωσαν απίστευτες καταστάσεις.Οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες του Παναιτωλικού είχαν απαξιώσει εντελώς το σύλλογο, που δεν είχε την παραμικρλη αξιοπιστία στην τοπική κοινωνία, αφού υπήρχαν χρέη σε...όποιον μιλούσε ελληνικά.

Με υπομονή, πείσμα και πολύ χρήμα οι δύο ιδιοκτήτες της ΠΑΕ κατάφεραν να τη συνεφέρουν οικονομικά και ξεκίνησαν το δρόμο της επιστροφής στη μεγάλη κατηγορία.Στην πορεία ο Φώτης Κωστούλας έμεινε μόνος του και έζησε όλη την περιπέτεια που συνεπάγεται ο πρωταθλητισμός σ'αυτήν την κατηγορία.Η απειρία του σε σχέση με την ελληνική πραγματικότητα, όπως αποκαλύφθηκε σε όλο της το... μεγαλείο από τους διαλόγους που ακούγονται στις μέρες μας, δεν τον εμπόδισε στην επίτευξη του στόχου του.

Τελικά ο Παναιτωλικός είναι παρών στη Super League, καθαρός, εύρωστος, με ωραίο σύγχρονο γήπεδο, με εξαιρετικές προπονητικές εγκαταστάσεις και με σύσσωμο το φίλαθλο κόσμο της περιοχής στο πλευρό του.Οι 7.000 θέσεις του γηπέδου θα είναι κάθε εβδομάδα γεμάτες κι αν η χωρητικότητά του ήταν μεγαλύτερη, πάλι θα γέμιζε.Ας τον καλωσορίσουμε λοιπόν στη μεγάλη κατηγορία, γιατί είναι μια όαση στο γκρίζο τοπίο του ελληνικού ποδοσφαίρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου