7/11/11

Τ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΘΗ ΣΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ‏


ΤΟΠΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΑΠΑΤΗ ΚΑΙ Η ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΑΦΑΙΜΑΞΗ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΜΕΣΩ ΔΕΗ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ


Μεσολόγγι 7-11-2011


Κατά πως φαίνεται η συλλογική απάτη και αφαίμαξη του λαϊκού εισοδήματος από το χαράτσι στα ακίνητα που επιβλήθηκε και εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ δεν έχει τέλος. Πολλοί καταναλωτές – κάτοχοι ακινήτων, αυτές τις ημέρες βλέπουν έκπληκτοι τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις υπερβαίνουν έως και το ΔΙΠΛΑΣΙΟ την καθορισμένη τιμή ζώνης μέσω της οποίας υπολογίζεται ανά τ.μ. το ειδικό τέλος ακινήτου. Εξηγούμαστε λοιπόν:

1. Στην περιοχή Αγίου Αθανασίου και γύρω από το Στρατόπεδο έχει μπει τιμή ζώνης 1.100 ευρώ, ενώ η πραγματική είναι 490 ευρώ!

2. Στην οδό Ναυπάκτου μέχρι το Νοσοκομείο ομοίως έχει μπει τιμή ζώνης 1.100 ευρώ, ενώ η πραγματική είναι 600 ευρώ!

3. Στην περιοχή Σφαγείων (οδός Αρτ. Μίχου – Ραζιέρη κ.λπ.) έχει μπει τιμή ζώνης 1.100 ευρώ, ενώ η πραγματική είναι 650 ευρώ!

Αυτό πολύ απλά σημαίνει ότι:

1. Οι ιδιοκτήτες ακινήτων από την μετακύλιση σε πάνω από 1.000 ευρώ στην τιμή ζώνης, επιβαρύνονται ΠΑΡΑΝΟΜΑ, ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ και ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΑ τουλάχιστον με ποσό 100 ευρώ και άνω, διότι ο συντελεστής υπολογίζεται επί 5 ευρώ ανά τ.μ. και όχι επί 4 ευρώ, που είναι το σωστό!

2. Όλα αυτά τα χρόνια που έχει επιβληθεί το ΤΑΠ (15 περίπου) έχουν πληρώσει τα διπλάσια, στο Δήμο και εξ αυτών μόνο τα τελευταία πέντε (5) χρόνια μπορεί να διεκδικήσουν την επιστροφή διότι τα προηγούμενα έχουν παραγραφεί.

ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ

Η Τ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Μεσολογγίου καλεί ΑΜΕΣΑ τον Δήμο Μεσολογγίου και την ΔΕΗ να διορθώσουν την πρόδηλη ΑΥΤΗ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ και καλεί τους πολίτες να διεκδικήσουν την επιστροφή όσων παρανόμως τα προηγούμενα χρόνια έχουν πληρώσει. Ταυτόχρονα καλεί το Δήμο Μεσολογγίου να αποστείλει άμεσα το πραγματικό επικαιροποιημένο αρχείο στη ΔΕΗ ώστε να σταματήσει αυτό το αλαλούμ που παρατηρείται.

Τέλος επισημαίνουμε τις ΣΟΒΑΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ευθύνες διαχρονικά της Δημοτικής αρχής και της ΔΕΗ, που έχουν ως τελικό “αποδέκτη” τους δημότες. Δεν πάει άλλο κύριοι μ’ αυτή την ληστρική επέλαση στα εισοδήματα και την ακίνητη περιουσία. Σταματήστε το “μπαλάκι” των ευθυνών βάζοντας στη μέση τους δημότες, οι οποίοι δεν έχουν καμία ευθύνη.

Και επιτέλους ας λάβει το Δημοτικό Συμβούλιο απόφαση που θα στηρίζει νομικά τους πολίτες που δεν έχουν να πληρώσουν. Το έκαναν τόσοι Δήμοι ήδη στην Αθήνα. Καιρός να το πράξει και ο Δήμος Μεσολογγίου. Τόσο δύσκολο είναι άραγε;

Τ.Ε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου