7/4/12

ΣΥΡΙΖΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ - Ανακοίνωση για τον φετινό εορτασμό της Εξόδου


Τ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ι.Π. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
Μεσολόγγι 6-4-2012


Η ΗΡΩΙΚΗ «ΕΞΟΔΟΣ» ΤΟΥ Κ. ΠΑΠΟΥΛΙΑ,

Η ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΠΡΕΣΒΗ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟΙ ΑΥΤΟΧΕΙΡΙΑΣΜΟΙ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ

Φαίνεται ότι ο φετινός γιορτασμός της 186ης επετείου της Εξόδου της Ηρωικής Φρουράς των Ελεύθερων Πολιορκημένων, από πλευράς επίσκεψης και επισήμων προσκεκλημένων, έχει διαφορετικό χρώμα και αποτυπώνει την σύγχρονη πραγματικότητα. Αυτή προσδιορίζεται ως εξής:

α) Για πρώτη φορά την τελευταία τουλάχιστον δεκαετία δεν θα παραστεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και εν προκειμένω ο κ. Κάρολος Παπούλιας.

β) Αντ’ αυτού με περισσό θράσος και προφανώς για να “τιμήσει” τους αγώνες της χώρας του για την “ελευθερία” προσέρχεται μετά βαΐων και κλάδων ο Αμερικανός Πρέσβης στην Ελλάδα κ. Ντάνιελ Μπ. Σμιθ, φέρνοντας σύμφωνα με δημοσιεύματα ένα γεμάτο τσουβάλι για τουριστικές επενδύσεις…

γ) Η ανάλγητη εφαρμογή της πολιτικής των μνημονίων στη χώρα, οδηγεί σε αυτοχειριασμούς και αυτοκτονίες, ως έσχατες λύσεις που απέμειναν για την προστασία της αξιοπρέπειας του ανθρώπου.

Η Τ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Μεσολογγίου, με βάση τα παραπάνω θεωρεί ότι:

Η απουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας από τις φετινές γιορτές Εξόδου, αποτελεί απαράδεκτη ενέργεια και δημιουργεί συνθήκες απαξίωσης του ιστορικού φορτίου αυτής της πόλης. Τι φοβάστε άραγε κ. Παπούλια;

Η έλευση του Αμερικάνου Πρέσβη – ο οποίος έχει να εμφανισθεί τουλάχιστον μια δεκαετία – δημιουργεί πλείστα προβλήματα και ερωτηματικά. Οι γιορτές Εξόδου, να υπενθυμίσουμε στην Δημοτική Αρχή, δεν προσφέρονται για την προσέλκυση δήθεν “επενδυτών” που χρόνια τώρα αναζητούμε. Πόσο μάλλον δεν ενδείκνυται και η προσπάθεια απενεχοποίησης των διεθνών τρομοκρατών που ακούνε στο όνομα ΗΠΑ, υπό το γενικό πρόσχημα της ελευθερίας.

Το τραγικό γεγονός της αυτοκτονίας του συνταξιούχου φαρμακοποιού Δημήτρη Χριστούλα στην Αθήνα, ως αποτέλεσμα της ασκούμενης εγκληματικής πολιτικής του μνημονίου στην χώρα μας, επιβάλλει την εγρήγορση όλων, για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΝΟΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΦΕΤΙΝΟΥ ΓΙΟΡΤΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ 186η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΕΞΟΔΟΥ ΤΗΣ ΗΡΩΙΚΗΣ ΦΡΟΥΡΑΣ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΩΝ
Η Τ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου