29/4/12

Ξεσηκώθηκαν οι κάτοικοι της Βιάννου, εναντίον της Χρυσής Αυγής

Έντονες αντιδράσεις συνάντησε από τη μεριά των κατοίκων της επαρχίας Βιάννου η πρόθεση μελών της Χρυσής Αυγής να περιοδεύσουν στην περιοχή. Σύμφωνα με το cretalive κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία για να εμποδίσουν την επίσκεψη.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν η Ένωση Θυμάτων Ολοκαυτώματος Δήμου Βιάννου, η Δημοτική Αρχή, πολίτες και φορείς της περιοχής. Με δήλωσή του, ο πρόεδρος της Ένωσης Θυμάτων , κ. Αριστομένης Συγγελάκης, επισήμανε ότι "δεν είναι δυνατόν σε χώματα ιερά, όπου χύθηκε αίμα από τους Γερμανούς κατακτητές, να περιοδεύουν άνθρωποι με τέτοιες φασιστικές αντιλήψεις".

Ο Δήμαρχος Βιάννου, κ. Παύλος Μπαριτάκης σημείωσε νωρίτερα σε ανακοίνωσή του ότι:

"Πληροφορηθήκαμε ότι μέλη της Χρυσής Αυγής προτίθενται να επισκεφτούν οργανωμένα τον Δήμο Βιάννου. Είναι ελεύθεροι να μοιράσουν τα ψηφοδέλτιά τους, γιατί αυτό επιτάσσουν οι κανόνες δημοκρατίας. Δεν έχουν όμως το δικαίωμα να διαλαλήσουν τα φιλοναζιστικά τους αισθήματα και τους αγκυλωτούς σταυρούς. Για τούτο και πρώτη ίσως φορά, η φιλόξενη Βιάννος αισθάνεται αμήχανα μπροστά σε τέτοιες «επισκέψεις». Οι φιλήσυχοι κάτοικοι από τα καμένα και αιματοβαμμένα χωριά του Δήμου Βιάννου αισθάνονται προσβεβλημένοι, όταν δέχονται επισκέψεις ομάδων που διακατέχονται από ναζιστικές αρχές και ιδέες. Διερμηνεύοντας τα αισθήματα των θυμάτων της γερμανικής κατοχής και γενικότερα των κατοίκων και των φορέων της περιοχής μας, τους ενημερώνουμε ότι στον τόπο μας είναι ανεπιθύμητοι".

Tα χωριά της Βιάννου, είναι από τα μέρη με τα πιό πολλά θύματα από τις εκτελέσεις των Γερμανών στη ναζιστική Κατοχή

Η περιοδεία των χρυσαυγιτών, σύμφωνα με το σάιτ, τελικά αναβλήθηκε.

1 σχόλιο:

  1. Εσείς καλά κάνετε και ξεμπροστιάζετε τους Χρυσαυγίτες, ο ΓΗΤΑΥΡΟΣ όμως blog του ΚΚΕ τα βάζει με τον ΣΥΡΙΖΑ. Τα σχόλια περισσεύουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή