9/5/11

Δελτίο αντι-πληροφόρησης


  • Δύο κρίσιμα ραντεβού στις Βρυξέλλες θα καθορίσουν τον επόμενο μήνα το μέλλον της Ευρώπης και της Ελλάδας αλλά και τις πολιτικές εξελίξεις.

    • Το συμβούλιο τω υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στις 16 Μαΐου.
    •  Η σύνοδος Κορυφής του Ιουνίου εν αναμονή των αποφάσεων για τα εργαλεία δανεισμού.




  • «Υπάρχει υπερεπάρκεια.6.500- 7.000 γιατρών στο ΕΣΥ» δήλωνε προ δεκαπενθημέρου ο καθηγητής ΛυκούργοςΛιαρόπουλος ο «σοφός» του Υπουργείου Υγείας για τον σχεδιασμό του εγχειρήματος των συγχωνεύσεων. Στον αντίλογο ηΟΕΓΝΕ ( Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας ) αναφέρει. « Οι ελλείψεις προ των συνταξιοδοτήσεων ανέρχονται συνολικά στις 5.000 προς περίπου 3.500 ειδικούς γιατρούς και 1.100 ειδικευμένους στα περιφερειακά νοσοκομεία και πάνω από 400 στα Κ.Υ. Έχουν συνταξιοδοτηθεί 1500 γιατροί του ΕΣΥ χωρίς να έχει αναπληρωθεί ούτε ένα από τα κενά. Συνολικά επομένως, οι ελλείψεις μετά τις συνταξιοδοτήσεις ανέρχονται σε 6.500 γιατρούς.
  • 48.811 νέοι ψάχνουν δουλειά στο εξωτερικό. Σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υπάρχει σταθερή ανοδική πορεία τελειόφοιτων των ελληνικών πανεπιστημίων που θέλουν να μεταναστεύσουν.
  •  Ύφεση, ανεργία ανοίγουν τρύπα ( προφανώς χρώματος μαύρου ) στα ταμεία 4,5 δις ευρώ. Είναι το γενέθλιο δώρο του ενός έτους εφαρμογής μνημονίου.
  • Το υπουργείο Παιδείας καταργεί το δικαίωμα στις τρίτεκνες οικογένειες (250.0000 πανελλαδικά) να μετεγγραφούν στην πόλη όπου ζει  η οικογένειά τους. Δικαίωμα που καταργείται και για τους φοιτητές που προέρχονται από πολύτεκνες οικογένειες.
  • Ο κ. Σίμος Σεϊσίδης  επικηρυγμένος με 600.000 ευρώ από τον κ. Χρυσοχοϊδη κατηγορούμενος για 13 κακουργήματα, ταλαιπωρούμενος επί πενταετία κρίθηκε παμψηφεί αθώος. Τον διέσυραν με πρωτοσέλιδα, αθωώθηκε με μονόστηλα.


                                                                                    Αντι-πληροφοριοδότης
                                                                                         του Αλωνακίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου