21/5/11

Υποκρισία


Από τον ''Αλωνιστή'', 21/05/11

Απορούμε βέβαια, μα ως πότε, για τις άδικες αποφάσεις που παίρνονται από την Πολιτεία εις βάρος του Μεσολογγίου! Τελευταίο κρούσμα το κλείσιμο σχολών του ΤΕΙ και έπονται κι άλλα.
Με τον κατάλληλο τρόπο έχουμε πειστεί οι πλείστοι, ότι για όλα τα δεινά, φταίνε οι κακοί Αγρινιώτες βουλευτές. Δεν μας περνά από το νου ή δεν θέλουμε να πιστέψουμε, πως η...κακοτυχία μας δεν έχει προσωπικό χαρακτήρα,αλλά καθαρά πολιτικό.

Πολιτικές είναι οι αποφάσεις όλες, από την ίδρυση του Εφετείου μέχρι την κλοπή αρχαιοτήτων και από τη μεταφορά υπηρεσιών μέχρι την απαξίωση του νοσοκομείου. Και τις παίρνει η εκάστοτε κυβέρνηση ή η εκάστοτε Νομαρχία ή Περιφέρεια. Σήμερα τις αποφάσεις τις παίρνει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, χτες η κυβέρνηση της ΝΔ. Εκφραστές αυτών των πολιτικών είναι οι σημερινοί αξιότιμοι βουλευτές και οι Δήμαρχοι αμφοτέρων των πόλεων. Όποιοι άλλοι ήταν στη θέση τους, τα ίδια θα έκαναν, αν ήθελαν να εκφράσουν σωστά την πολιτική των κομμάτων τους. Εκτός κι αν έχοντας υπερβολική συναίσθηση δικαιοσύνης, έντιμη γνώση της ιστορίας ή στοιχειώδη αγάπη για τον τόπο που πατάνε, δρούσαν αντικομματικά. Γιατί να το κάνουν όμως οι Αγρινιώτες βουλευτές,οι οποίοι παρεμπιπτόντως δεν έχουν τίποτα από τα παραπάνω;
Οι ντόπιοι βέβαια κομματικοί ηγέτες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, αλλά και ο Δήμαρχος Ι.Π Μεσολογγίου, δεν κάθονται με σταυρωμένα χέρια! Ρίχνουν αβέρτα τουφεκιές στον αέρα για την τιμή των όπλων. Έχουν στο περιθώριο τους πολίτες και μας ξεγελάνε με χαρτοπόλεμο διαμαρτυριών και συναντήσεις...κορυφής.
Και πως να μην μας ξεγελάνε, όταν προ πολλού έχουμε εξορίσει την κριτική σκέψη, όταν αδιαμαρτύρητα σκύβουμε τα κεφάλια στα κελεύσματα της κάθε εξουσίας κεντρικής και τοπικής, για να μη χάσουμε την ψευδαίσθηση του βολέματος, απλά και μόνο επειδή μας έχουν πείσει ότι ο δικομματισμός θα θριαμβεύει εσαεί;
Η υποκρισία τους πιάνει τόπο, αφού είναι σίγουροι πως θα τους ξαναψηφίσουμε! Είμαστε δεδομένοι και γι' αυτό ακίνδυνοι! Και στην συνειδητή υποκρισία των ηγετών, προστίθεται και η ασυνείδητη δική μας!
Κι έτσι πορευόμαστε, περιμένοντας τα χειρότερα για τον τόπο μας. Από τους διάφορους πολιτικά εθελόδουλους και υποτακτικούς, οι οποίοι μιμούνται επακριβώς τους κήνσορες τους, ολετήρες της κεντρικής σκηνής, που ισοπεδώνουν ανερυθρίαστα όλη τη χώρα.
Θα τους κοιτάμε για πολύ καιρό ακόμα; Θα δείξει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου