3/7/11

Γιατί σύντροφοι του ΚΚΕ;

Από Τίποτα το σημαντικό

Δυο βιντεάκια από την Τρίτη. Το ΠΑΜΕ φτάνει στην πλατεία κατά τις 7:30 το απόγευμα, την ώρα που οι διαδηλωτές προσπαθούν να καθαρίσουν τον χώρο από τα χημικά. Ο κόσμος το υποδέχεται με χειροκροτήματα. 15-20 λεπτά αργότερα το ΠΑΜΕ κάνει μεταβολή και φεύγει. Ο κόσμος γιουχάρει.


Γιατί σύντροφοι αλαργεύετε από αυτόν τον κόσμο; Γιατί δεν σταθήκατε πλάι του και με την μαζικότητά σας, την οργανωτική και πολιτική σας δύναμη και εμπειρία, να τον προστατεύσετε, ενισχύοντας τη φωνή διαμαρτυρίας αλλά και δίνοντας τον δικό σας τόνο, συνθήματα και στρατηγική στόχευση στον απεγκλωβισμό του από το καθεστώς φόβου και μη συμμετοχής; Σας είναι ξένος ή εν δυνάμει σύμμαχος αυτός ο κόσμος;



Πως είναι δυνατόν να αποκόβεστε από αυτόν τον κόσμο και να δέχεστε έναν ακόμα άστοχο λόγο της Παπαρήγα που συλλήβδην χαρακτήρισε τον κόσμο της πλατείας ως "πρώην συμμάχους" ΠΑΣΟΚ και ΝΔ; Μα κι έτσι να ήταν -για τους μεγαλύτερους από αυτούς-, τους κρατάμε σε καραντίνα τώρα που απεγκλωβίζονται εν είδη τιμωρίας για τις λάθος επιλογές τους; Πως είναι δυνατόν να επιλέγει να δει η κυρία Παπαρήγα τις επικίνδυνες και αντιαισθητικές κρεμάλες που περιφέρουν κάποιοι ακραίοι, όταν το ίδιο το ΠΑΜΕ έστησε ικριώματα με ομοιώματα κατά την επίσκεψη του Στρος Καν;

"Ολο αυτό το καταστάλαγμα θα το μετατρέψετε σε δημοψήφισμα όπου θα είναι οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Ευρώπης για τη λειτουργία του πολιτικού, του κομματικού συστήματος στην Ελλάδα… Αυτά θα τα κάνετε σαν μέσο για να διαμορφώσετε νέες συμμαχίες σε αντιστάθμισμα με αυτές που σπάτε τώρα" είπε η κυρία Παπαρήγα. Και σωστά. Αυτό θα επιδιώξει πιθανότατα η συμμορία. Και λοιπόν; Να δεχθώ πως βλέπετε, ξέρετε, αναλύετε ορθά τις κινήσεις του αντιπάλου μας. Και επιλέγετε δια της αποστάσεως να του αφήσετε το πεδίο ελεύθερο να πετύχει τους στόχους του;;; Γιατί;;;

Μην απευθύνετε σε μένα σύντροφοι του ΚΚΕ τις όποιες απαντήσεις. Στον εαυτό σας να απαντήσετε και στη μέσα σας φωνή... Και στα αμήχανα νέα παιδιά της ΚΝΕ που απέσυρε η καθοδήγηση 15-20 λεπτά μετά την "αντίσταση και πάλη"... Άλλωστε, αυτό εδώ το απόσπασμα μάλλον το ξέρετε καλύτερα από εμένα. Απλά το θυμίζω:

Οι Κομμουνιστές πρέπει να αξιοποιούν

"κάθε έστω και ελάχιστη δυνατότητα να αποκτήσουν μαζικό σύμμαχο. Έστω και προσωρινό, ταλαντευόμενο, ασταθή, αβέβαιο και συμβατικό. Όποιος δεν το κατάλαβε αυτό,δεν κατάλαβε ούτε κόκκο από τον Μαρξισμό και από τον επιστημονικό σύγχρονο σοσιαλισμό γενικά"

Άπαντα Λένιν εκδ.Σύγχρονη εποχή τομ.41 σελ.55

3 σχόλια:

  1. Για μισό λεπτό ρε παιδιά: εσείς δεν είσαστε που λέτε “έξω τα κόμματα”; “έξω τα συνδικάτα”; Εσείς τώρα ζητάτε να σας περιφρουρήσει το ΠΑΜΕ; Δεν σας προσεγγίσαμε; Δεν σας προτείναμε τρόπους να οργανωθείτε; Δεν σας καλέσαμε να περιφρουρήσετε τις απεργίες;
    Έρχονται μέρες περίεργες. Όσο εσείς ξοδεύετε την ενέργειά σας στους κεντρικούς δρόμους των μεγάλων πόλεων, όσο κρύβεστε πίσω από κουκούλες και αγανακτισμένους, όσο χαϊδεύεστε απ' το σύστημα κι έχετε την κατανόηση και τη συμπόνοια τους, όσο δεν μπορείτε να ξεχωρίσετε από τα φασιστοειδή και τους “αντιεξουσιαστές” ασφ-αλήτες, εσείς είστε τα πιόνια του συστήματος.
    Οι ψευτο-«αμεσοδημοκρατικές» κορόνες πως η πλατεία ανήκει σε όλους αποδείχτηκε πως δε χωρούσαν το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα. Η στημένη προβοκάτσια στις 28/6, με 30 δήθεν ανεξάρτητους τραμπούκους που περίμεναν το ΠΑΜΕ ώστε να στήσουν σκηνικό κόντρας, δεν τους βγήκε. Το καλλιεργούμενο κλίμα γιούχα από εθνικιστικά στοιχεία, οργανωμένες δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που βρίσκονταν πίσω από πανό που έκρυβαν την πολιτική τους ταυτότητα, απέναντι στην τάχα υποχώρηση του ΠΑΜΕ, είχε στόχο να παρασυρθεί έντιμος κόσμος, να δοθεί εικόνα στα κανάλια που περίμεναν με λαχτάρα να παίξουν τίτλους όπως «οι αγανακτισμένοι έδιωξαν το ΠΑΜΕ».
    Ασφαλώς δεν απευθυνόμαστε στους χιλιάδες κόσμου που σας ακολούθησαν παληκάρια στις φιέστες σας σπρωγμένοι από αληθινή οργή. Απευθυνόμαστε σε εσάς που θέλετε να πουλήσετε αγωνιστικό, κινηματικό και αντιΚΚΕ νταβατζιλίκι, που μας πουλάτε όψιμη επαναστατικότητα, σε οπαδούς, φίλους, μέλη και στελέχη ενός κόμματος που όσο κι αν το βρίζετε σας ξεπερνάει το ίδιο το κύρος του μες στην κοινωνία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το βίντεο που ανέβασες δεν είναι απλά “πειραγμένο”, αλλά ολόκληρο, από την αρχή μέχρι το τέλος ΜΟΝΤΑΖ !
    Φαίνεται το πήρες από ιστοσελίδες, όπως η ΕΟΣ, που έχουν αναρτήσει αυτό βίντεο που ξεπερνά κάθε όριο διαστρέβλωσης και κοπτοραπτικής σε βάρος του ΠΑΜΕ. Συγκεκριμένα εμφανίζει πλάνα τη στιγμή που η κεφαλή της πορείας του ΠΑΜΕ εισέρχεται στην πλατεία Συντάγματος το βράδυ της Τρίτης 28/6, δείχνοντας κάποιους που το χειροκροτούν και κλείνει με πλάνα που δείχνουν το ΠΑΜΕ να αποχωρεί συντεταγμένα κάτω από βρισιές και γιουχαΐσματα ορισμένων. Αυτά τα συνοδεύουν και με αντίστοιχα υβριστικά σχόλια.
    Οι Συριζαίοι έχουν αφαιρέσει εντελώς τα πλάνα από το τι μεσολάβησε, ενώ έχουν κόψει και ράψει και από την είσοδο και από τη συντεταγμένη και ψύχραιμη αποχώρηση. Θα ρωτούσαμε γιατί, αλλά είναι ολοφάνερο γιατί κρύβουν τις ακροδεξιές, εθνικιστικές, τραμπούκικες ομάδες αλλά και ορισμένες λεγόμενες αριστερές που μπήκαν μπροστά με βρισιές, απειλές, ξύλα και πέτρες απαιτώντας να κατέβουν οι σημαίες, να σταματήσουν τα συνθήματα, να φύγουν «οι κομματικοί» και άλλα απερίγραπτα. Τώρα τι είναι πιο άθλιο; Αυτό που συνέβη εναντίον του ΠΑΜΕ ή αυτοί που το κρύβουν και διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα; Οι προκλήσεις των «ακομμάτιστων ομάδων» ή το βίντεο των Συριζαίων; Αλλά τι να περιμένεις από αυτούς που αλλάζουν προσωπείο ανάλογα με το πού φυσάνε τον άνεμο οι γνωστοί μηχανισμοί του συστήματος. Από αυτούς που το Δεκέμβρη του 2008 βάφτιζαν εξέγερση τη δράση των 500 με τις κουκούλες, τις μολότοφ και τις λεηλασίες. Τώρα δεν έχουν κανένα πρόβλημα να κρύψουν και να συμπλεύσουν στο όνομα του «ακομμάτιστου» με τις ακροδεξιές – εθνικιστικές ομάδες, τους φουσκωτούς και ανθρώπους της νύχτας που έχουν σήμα τη μούντζα, το σύνθημα «κλέφτες – ψεύτες» και «να καεί το μπ… η βουλή». Αυτοί αποτελούν τώρα στοιχείο της άμεσης δημοκρατίας! Ο πυρήνας του οπορτουνισμού σε όλες τις εκφράσεις του, είναι ίδιος. Εχθρός το οργανωμένο ταξικό κίνημα, φίλος όποιος το μισεί, το προβοκάρει, του στήνει παγίδες. Το βίντεο είναι μόνο ένα στοιχείο της αθλιότητας ή της γελοιότητας κατά του ΠΑΜΕ.
    Όσο για τα μαθήματα Μαρξισμού καλό θα ήταν να μην απευθύνεσαι σε Κομμουνιστές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δύο σχόλια και μάλιστα το καθένα από αυτά είναι μεγαλύτερο από την ανάρτηση. Μάλλον έπρεπε να αναφέρεις και την πηγή κάτω από τα κείμενα σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή