31/5/11

Ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλη για τις αναδρομικές αποζημιώσεις βουλευτών‏


Ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλη, στον Υπουργό Δικαιοσύνης και επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλή σχετικά με τη δημοσιοποίηση των ονομάτων των βουλευτών που προσφεύγουν στο δικαστήριο για τα αναδρομικά

30/5/11

Αφιέρωμα στον ελληνικό ανεξάρτητο νεανικό κινηματογράφο από τους ''Ταξιδιώτες''

Στάση Συντάγματος...‏


Σύνταγμα Bρίσκεται στην εκκίνησή της μια διαδικασία που δεν θα φορά τα ρούχα του Πολυτεχνείου ή του Δεκέμβρη του 2008. Είτε θα την παρατηρεί κανείς και θα τη σχολιάζει απ’έξω, είτε θα μπει για να δει -και να επηρεάσει- δυνατότητες και όρια. Δυνατότητες, όταν μπροστά απ’ το Σύνταγμα κυκλοφορούν μονάχα ΜΑΤ και αυτοκίνητα, δεν υπάρχουν


28/5/11

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ


Τετάρτη 1η Ιουνίου
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ - 12:00 μ.
Συμπατριώτισσα, Συμπατριώτη,
Δεν επαιτούμε. Δεν εκλιπαρούμε. Δεν ζητάμε ελεημοσύνη.
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!
Απαιτούμε και ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ το αυτονόητο. Ότι δηλαδή μας ανήκει και
είναι αναγκαίο για να ζήσουμε με αξιοπρέπεια σε αυτό τον τόπο, τον τόπο
που αγαπάμε, εμείς και τα παιδιά μας.

26/5/11

Τα πρακτικά από την χθεσινή συγκέντρωση στο σύνταγμα‏


Πρακτικά της χθεσινής συγκέντρωσης.

Αυτά είναι τα πρακτικά της 1ης ανοιχτής συνέλευσης της Πραγματικής Δημοκρατίας Τώρα στην πλατεία Συντάγματος. Πρακτικά κρατήθηκαν από τις 10.00μμ έως λίγο πριν την 1.00 τα ξημερώματα.

Συνολικά, σε αυτό το χρονικό διάστημα, τοποθετήθηκαν 83 ομιλητές, ανάμεσά τους, άνεργοι, φοιτητές, εργαζόμενοι στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, ελεύθεροι επαγγελματίες, δημοσιογράφοι, καλλιτέχνες, μαθητές, δάσκαλοι και καθηγητές, άστεγοι, νοικοκυρές και πολλοί ακόμη. Τα πρακτικά παρατίθενται κατά χρονολογική σειρά τοποθετήσεων των ομιλητών, χωρίς να παρατίθενται προσωπικά στοιχεία τους, τα οποία και οι ίδιοι, πολλές φορές δεν τα ανέφεραν.Πολλές φορές, υπήρξαν προτάσεις οργάνωσης, άλλες φορές, κραυγές αγωνίας, άλλες, κραυγές καταγγελίας, πάντοτε όμως απόψεις σεβαστές και διατυπωμένες σε μια διαδικασία άμεσης Δημοκρατίας.


Ο δήμος Ελληνικού δεν απολύει και πληρώνει κανονικά τους συμβασιούχους


Σε αντίθεση με ότι συμβαίνει στους περισσότερους δήμους, όπου οι συμβασιούχοι απολύονται μαζικά, ο δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης, πήρε απόφαση οι εργαζόμενοι να συνεχίσουν κανονικά την εργασία τους.
Σε μια κίνηση πολιτικής «ανυπακοής» κόντρα στις κυβερνητικές επιταγές, η παράταξη του δημάρχου Χρ. Κορτζίδη κατέθεσε πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο της 11ης Μαΐου, προκειμένου να μην απολυθεί κανείς από τους 100 συμβασιούχους του Δήμου, που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
Η πρόταση έγινε δεκτή με ευρύτατη πλειοψηφία, ενώ οι πληρωμές θα γίνονται με τη διαδικασία του «εντέλλεσθε», δηλαδή με εντολή δημάρχου.
Πλέον στη κυβέρνηση εκφράζεται η ανησυχία ότι το παράδειγμα του δήμου Ελληνικού θα ακολουθήσουν και άλλοι δήμοι, καθώς απομπλέκει η απόφαση αυτή την κατάσταση από πληθώρα νομικών προβλημάτων.

25/5/11

Δελτίο τύπου Συλλόγου φοιτητών ΣΤΕΓ ΑΤΕΙ Μεσολογγίου

Μέσω του δελτίου τύπου του Υ.Π.Δ.Β.Μ.Θ στις 10/5/11 επιβεβαιώθηκε αυτό που όλοι περιμέναμε .Η κυβέρνηση ακολουθώντας τις συνταγές του μνημονίου της τρόικας και της Ε.Ε. ξεκινάει μια ολομέτωπη επίθεση στην τριτοβάθμια εκπαίδευσης  ,παίρνοντας μια αυθαίρετη και αντισυνταγματική απόφαση για την μη εισαγωγή εισαχθέντων σε 24 τμήματα ΑΤΕΙ και ένα ΑΕΙ σε όλη την Ελλάδα. Τρία από αυτά τα τμήματα ανήκουν στο ΤΕΙ Μεσολογγίου και είναι όλη η σχολή της ΣΤΕΓ (Μηχανολογίας και Υδατίνων Πόρων ,Θερμοκηπιακών Καλλιεργειών και Ανθοκομίας και Υδατοκαλλιεργειών & Αλιευτικής Διαχείρισης).

Κινηματογραφική Ομάδα

24/5/11

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΤΗΣ ΓΚΑΦΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ!


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝ

Σε ιστορική γκάφα έχει οδηγηθεί το Υπουργείο Παιδείας με την καθιέρωση -την τελευταία στιγμή του σχολικού έτους- της δυνατότητας απόκτησης απολυτηρίου Λυκείου μέσω ενδοσχολικών εξετάσεων και με τη ρητή διαβεβαίωσή του προς τους γονείς και τους μαθητές, ότι αυτό θα είναι απολύτως ισότιμο με εκείνο, που αποκτάται διά της συμμετοχής των τελειοφοίτων της Γ΄ Λυκείου στις Πανελλαδικές εξετάσεις.

23/5/11

Αποχή από την βαθμολόγηση


Πανελλαδικές: αποχή από τη βαθμολόγηση κήρυξε η ΟΛΜΕ

Η απόφαση ελήφθη επειδή δεν επαρκούν τα κονδύλια για τα οδοιπορικά των καθηγητών


Η νουβέλα τού Τόμας Μαν "Θάνατος στη Βενετία" στη "Λέσχη Ανάγνωσης" της Διεξόδου"

Την Τετάρτη 25 Μαΐου 2011, στις 7.30 το απόγευμα, στα πλαίσια των μηνιαίων συναντήσεων της "Λέσχης Ανάγνωσης" του Κέντρου Λόγου και Τέχνης-Μουσείου "Διέξοδος", θα παρουσιασθεί και θα αναλυθεί η νουβέλα του Τόμας Μαν "Θάνατος στη Βενετία"

Fast track αυθαιρεσία


Του Κώστα Ζαχαριάδη
To ιδιόμορφο σύμπλεγμα νεοφιλελεύθερης πολιτικής, συντήρησης ενός παρωχημένου μοντέλου οικοδομικής «ανάπτυξης» και ενός συγκεκαλυμμένου λαϊκισμού βαθαίνουν την πολύπλευρη οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική κρίση. Σήμερα περισσότερο από ποτέ βιώνουμε μια πολιτική άδικη, αναξιοκρατική και με προσανατολισμό ενάντια στην κοινωνία και το περιβάλλον. Η πολιτική αυτή δίνει για άλλη μια φορά ασυλία σε αυθαίρετα και αυθαιρετούντες, ενώ ταυτόχρονα διαπαιδαγωγεί τι νέες γενιές για το πώς θα πρέπει να δρουν σε μια κοινωνία που ή τήρηση των νόμων αποτελεί την εξαίρεση και η αυθαιρεσία- ανομία τον κανόνα.

22/5/11

48 χρόνια από την δολοφονία του αγωνιστή της Αριστεράς‏


Αυτόπτης: Η δική μου μαρτυρία για τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη

ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΓΡΕΒΙΑ


Προσφερθήκαμε όλοι, βρέθηκα εγώ πιο κοντά του, τον ακολούθησα στο εσωτερικό του νοσοκομείου, πολύ πιθανόν κατεβήκαμε στο υπόγειο, και μπήκαμε σε ένα, κακοφωτισμένο και περίκλειστο, θάλαμο, όπου, πρώτα, διέκρινα τον -επίσης βαρύτατα τραυματισμένο από τους παρακρατικούς τραμπούκους -Γιώργη Τσαρουχά, βουλευτή της ΕΔΑ, και την κόρη του Καίτη Τσαρουχά-γραμματέα, τότε, της οργάνωσης της σπουδάζουσας- να στέκεται κοντά του και να τον φροντίζει, και, αμέσως μετά, το σώμα του Γρηγόρη Λαμπράκη επάνω σε ένα-όπως αμέσως μετά ανακάλυψα-ξύλινο κρεββάτι, από τρείς μακρόστενες σανίδες, στηριζόμενες πάνω σε δύο ή τρία μεταλλικά «Π».

Μάθημα αξιοπρέπειας από την Ισπανία


Το μανιφέστο του κινήματος ''πραγματική δημοκρατία,τώρα!''
[απο enet.gr]


Είμαστε απλοί άνθρωποι. Είμαστε σαν κι εσάς: άνθρωποι που κάθε πρωί πηγαίνουν να σπουδάσουν, να εργαστούν ή να βρουν δουλειά, άνθρωποι που έχουν οικογένεια και φίλους. Είμαστε άνθρωποι που εργάζονται σκληρά κάθε ημέρα για να ζήσουν και να προσφέρουν ένα καλύτερο μέλλον στους γύρω μας.


21/5/11

Σινεμά και ποπκόρν


Άπο Αβγοτάραχος, 21/05/11

Πόσες φορές κατά τη διάρκεια μιας ταινίας, και ενώ ένας υπέροχος διάλογος φτάνει στην κορυφωσή του, αμέσως η μαγεία της στιγμής καταρρακώνεται από το πλούσιο ''ΧΡΑΤΣ'' του στόματος του/ης διπλανού σου.Ή από τον ξερό ήχο του αέρα, καθώς εισέρχεται από το (έτοιμο να αδειάσει)αναψυκτικό στο καλαμάκι.Αναμφίβολλα θα το γνωρίζουν αυτό οι απανταχού σινεφίλ που συχνάζουν στα μεγάλα κινηματογραφικά συμπλέγματα, τα λεγόμενα multiplex(αλλά όχι μόνο).


Υποκρισία


Από τον ''Αλωνιστή'', 21/05/11

Απορούμε βέβαια, μα ως πότε, για τις άδικες αποφάσεις που παίρνονται από την Πολιτεία εις βάρος του Μεσολογγίου! Τελευταίο κρούσμα το κλείσιμο σχολών του ΤΕΙ και έπονται κι άλλα.
Με τον κατάλληλο τρόπο έχουμε πειστεί οι πλείστοι, ότι για όλα τα δεινά, φταίνε οι κακοί Αγρινιώτες βουλευτές. Δεν μας περνά από το νου ή δεν θέλουμε να πιστέψουμε, πως η...κακοτυχία μας δεν έχει προσωπικό χαρακτήρα,αλλά καθαρά πολιτικό.

Deptocracy // Χρεοκρατία

Χωματερή στο δρόμο για το ΤΕΙ...

Εικόνες ...απίστευτης ομορφιάς δίπλα στον Βιολογικό και στον δρόμο για το Τ.Ε.Ι.!!! Οι εκατοντάδες ξένοι επισκέπτες, οι γονείς και συγγενείς των σπουδαστών που παρίστανται στις τελετές απονομής πτυχίων στο Τ.Ε.Ι. αυτές τις μέρες και θέλουν να θαυμάσουν τις ομορφιές της πόλης μας, σίγουρα θα μένουν με ...ανοιχτό το στόμα!!! Τα σχόλια δικά σας...

20/5/11

Κινηματογραφική ταινία


ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
www.cinemes.gr
ΣΑΒΒΑΤΟ 21-05-11 ΩΡΕΣ: 5-7 & 7-9 μ.μ.
ΚΥΡΙΑΚΗ 22-05-11 ΩΡΑ: 6-8 μ.μ.
Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο
ΜΑΛΛΙΑ ΚΟΥΒΑΡΙΑ
TANGLED
Κινούμενα σχέδια, οικογενειακή, κωμωδία
Σκηνοθεσία: Νέιθαν Γκρένο, Μπάιρον Χάουαρντ
Ελληνική μεταγλώττιση
Ηθοποιοί: Τις φωνές τους δανείζουν οι: Ιωάννα Παππά , Παναγιώτης Μπουγιούρης , Άλκηστις Πρωτοψάλτη.
Διάρκεια: 100'
Διανομή: Feelgood Entertainment

Απόφαση Επιτροπής Διαφάνειας

                                                               ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                                                                                Ι.Π. Μεσολογγίου 20-5-11
                                          ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ
Απορρίφθηκε από την Επιτροπή Εκλογικών Δαπανών και Διαφάνειας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, στην οποία προήδρευε ο Εφέτης κ. Γεώργιος Κουσουλός, η ένσταση που είχε υποβάλει ο συνδυασμός «Το μέλλον είναι τώρα» του Νικ. Μουρκούση, για το ζήτημα ότι οι δύο συνδυασμοί που πέρασαν στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών (Κατσούλης-Πρεβεζάνος), δεν είχαν δημοσιοποιήσει στο διαδίκτυο τα προεκλογικά έσοδα-έξοδα τους, όπως προέβλεπε ο νόμος.

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ Ε.Κ. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ‏


ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
ΤΜΗΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΩΝ 45 – (30200) – ΤΗΛ. 26310-22281 – (FAX 26310-25251)
Αναγνωρίστηκε με την υπ’ αριθ. 346/1955 απόφαση του Πρωτοδικείου Μεσολογγίου

Μεσολόγγι 20/5/2011

Προκαταρκτική εξέταση για διαρροή θεμάτων στις Πανελλήνιες



Από «Ελευθεροτυπία», 20/05/11

Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για διαρροή θεμάτων στο μάθημα της Φυσικής διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελείας Αθηνών έπειτα από καταγγελία που έγινε στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για τα θέματα της Φυσικής γενικής παιδείας, μάθημα που εξετάστηκε το περασμένο Σάββατο, 14 Μαϊου ενώ η αστυνομία ενημερώθηκε σήμερα για το θέμα και ερευνά την υποθεση.

Οταν μιλούν οι αριθμοί...


Οι αριθμοί της Eurostat, σε ευρωπαϊκό επίπεδο και του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ) για την Ελλάδα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτικοί.

18/5/11

Αλλοδαποί μαθητές


ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
18/5/2011
Ερώτηση

Προς την κ. Υπουργό

Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων
Θέμα: Εκτός ΑΕΙ και ΤΕΙ ωθεί τους αλλοδαπούς απόφοιτους των ελληνικών σχολείων η κυβέρνηση.
Προβληματική είναι η απόφαση της κυβέρνησης που θίγει άμεσα τα δικαιώματα των αλλοδαπών μαθητών στην εκπαίδευση.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΙΚΑ – ΕΤΑΜ



ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

ΤΜΗΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΩΝ 45 – (30200) – ΤΗΛ. 26310-22281 – (FAX 26310-25251)

Αναγνωρίστηκε με την υπ’ αριθ. 346/1955 απόφαση του Πρωτοδικείου Μεσολογγίου

Μεσολόγγι 17/5/2011

ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΙΚΑ – ΕΤΑΜ ΠΟΥ ΕΞΕΤΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΑΔ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΑΕΕ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ

Συνεχείς είναι οι διαμαρτυρίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ασφαλισμένοι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι ΙΚΑ – ΕΤΑΜ που εξετάζονται από τους συμβεβλημένους γιατρούς του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ στην περιοχή μας. Συγκεκριμένα σύμφωνα με την αριθ. 4002/ΟΙΚ 4856/397 ΚΥΑ (ΦΕΚ τεύχος Β΄, αρ. φύλλου 478, 29/3/2011) από 1ης Απριλίου 2011 οι ανωτέρω γιατροί που εξετάζουν τους ασφαλισμένους ΙΚΑ – ΕΤΑΜ έχουν σαν ανώτατο όριο επισκέψεων στα ιδιωτικά τους ιατρεία τις ογδόντα (80) επισκέψεις ανά μήνα. Όπως είναι φυσικό το όριο αυτό εξαντλείται από τις πρώτες ημέρες κάθε μήνα, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι να μην έχουν αντίστοιχη κάλυψη, να επιδίδονται σε αγώνα δρόμου για εξετάσεις και φάρμακα και τελικά να πληρώνουν από την τσέπη τους, γιατί είναι απαγορευτικές οι παραπάνω διατάξεις.

Η διοίκηση του Ε.Κ. Μεσολογγίου θεωρεί ότι η παραπάνω ΚΥΑ είναι άδικη, άστοχη και αναποτελεσματική και ότι πρέπει να καταργηθεί ΑΜΕΣΑ. Δεν μπορεί στο όνομα της οικονομικής κρίσης και του ρημάγματος της περιουσίας των ασφαλιστικών ταμείων – για τα οποία όλοι είναι στο απυρόβλητο – να πληρώνουν και πάλι οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι.

Ζητούμε να ανακληθεί η συγκεκριμένη ΚΥΑ και να μην υπάρχει κανένας περιορισμός στο όριο των επισκέψεων των γιατρών ΟΠΑΔ – ΟΑΕΕ που εξυπηρετούν τους εργαζόμενους και συνταξιούχους ΙΚΑ ΕΤΑΜ. Σε διαφορετική περίπτωση σε πρώτο στάδιο θεωρούμε ότι πρέπει να τριπλασιασθεί το όριο των ανωτέρω επισκέψεων.

Κάποιοι θα πρέπει να αντιληφθούν ότι οι συμπολίτες μας έχουν άμεση ανάγκη για ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη, ότι η υγεία είναι δημόσιο αγαθό και ότι η ταλαιπωρία των εργαζομένων και συνταξιούχων πρέπει να λάβει τέλος. Φτάνει πια!

Η Διοίκηση του Ε.Κ. Μεσολογγίου

Ο φαύλος κύκλος της βίας και ο εκφασισμός της κοινωνίας.

Κώστας Ζαχαριάδης
Η πυκνότητα των γεγονότων που βιώνουμε τα τελευταία 24ώρα είναι πρωτόγνωρη. Το κείμενο αυτό μπορεί σε λίγες ώρες να είναι εξαιρετικά «παλιό» και ανεπίκαιρο γιατί μπορεί να έχουν συμβεί γεγονότα που να έχουν ανατρέψει όχι μόνο την ειδησεογραφία άλλα και άλλες, άλλου τύπου, ισορροπίες στην πολιτική και κοινωνική ζωή όχι μόνο της πόλης αλλά και της χώρας.

16/5/11

Κραχ ανεργίας στη χώρα

ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ 2012 Η ΟΠΟΙΑ ΑΝΑΚΑΜΨΗ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ... ΑΝΕΡΓΗ!

ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΕΣ ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ! ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ Η ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ KAI H ΑΝΑΔΙΑΝΟΜΗ ΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ!

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑ ΡΟΜΠΟΛΗ*

Καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου και Επιστημονικός διευθυντής του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

15/5/11

Η απαξίωση του τόπου μας αρχίζει από μας τους ίδιους

Η απαξίωση του τόπου αρχίζει από εμάς τους ιδίους……

Ενώ όλοι μιλούν για την απαξίωση του τόπου μας από εξωγενείς παράγοντες, η πραγματικότητα είναι ότι οι γηγενείς αδιαφορούν, μην πούμε συμβάλουν σε αυτή την θλιβερή διαδικασία για την Ιερά Πόλη Μεσολογγίου.

Ενδεχομένως κάποιοι να χαρακτηρίσουν την αντίδραση μου υπερβολική και κάποιοι για άλλη μια φορά να με αποκαλέσουν γραφική. Εν τούτοις στο ζήτημα που θα αναφερθώ έχω ιδία άποψη εκτός αν σπεύσει κάποιος να αμφισβητήσει την ικανότητα μου να κατανοήσω αυτά που μου λένε λόγω καταγωγής.

Αφιέρωμα στο Μάη του 68

Το ΄68 και ο κομμουνισμός τότε και έκτοτε. Η εξέγερση του Μάη υπήρξε το πιο ουσιώδες και ριζικό εγχείρημα πρακτικής διεκδίκησης της συλλογικότητας, της πολύπλευρης δραστηριότητας, του δικαιώματος στην τεμπελιά, του αντικαταναλωτισμού.

Του Χρήστου Λάσκου



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΤΕΓ


Συμπολίτες-Συμφοιτητές
 Το ΤΕΙ Μεσολογγίου δέχεται σφοδρή επίθεση. Κινδυνεύει η ύπαρξη του και κατά συνέπεια το οικονομικό μέλλον της ίδιας της πόλης του Μεσολογγίου. Με αφορμή το δελτίο τύπου που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο από το Υπουργείο Παιδείας την 10-05-2011 όσο αναφορά τη διακοπή των εισαχθέντων σε 24 τμήματα ΤΕΙ, συμπεριλαμβανομένων  και των 3 τμημάτων της σχολής ΣΤΕΓ του ΤΕΙ Μεσολογγίου (Θερμοκηπιακών Καλλιεργειών, Μηχανολογίας & Υδάτινων Πόρων, Υδατοκαλλιεργειών & Αλιευτικής Διαχείρισης  ) η Γενική Συνέλευση των φοιτητών της ΣΤΕΓ που πραγματοποιήθηκε στις 12-05-2011 και ώρα 11.00πμ στον χώρο του ΤΕΙ, αποφάσισετην αντίσταση στην αναγκαστική-αυθαίρετη-παράνομη διακοπή της εισαγωγής των φοιτητών στη σχολή και κρίθηκε προσωρινή και συμβολική διακοπή των μαθημάτων έως και την Τρίτη 17-05-2011.Η νέα αυτή ρύθμιση θα αποτρέψει 1500 φοιτητές  μέσα σε ένα χρόνο να εισαχθούν στην σχολή ΣΤΕΓ, θα οδηγήσει στη διάλυση της σχολής και κατά συνέπεια στο οριστικό κλείσιμο του ΤΕΙ Μεσολογγίου εφ' όσων σύμφωνα με το νόμο δεν μπορεί να λειτουργήσει το ΤΕΙ με μια μόνο σχολή. Οι οικονομικές συνέπειες θα είναι καταστροφικές και για την πόλη, μιας και η οικονομία της βασίζετε στο ΤΕΙ και στους φοιτητές του.
ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΤΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ.
ΌΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΤΙΣ 12 ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 16/5/2011
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΤΕΓ

14/5/11

Τα ΄μαθες τα νέα πατέρα;


Τις προτάσεις του για τις συγχωνεύσεις των νοσοκομείων της 5ης και 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας της χώρας ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής της αρμόδιας επιτροπής, καθηγητής Οικονομικών της Υγείας Λ. Λιαρόπουλος, παρουσία του υπουργού Υγείας Α. Λοβέρδου, στο πλαίσιο των συζητήσεων που γίνονται για το νέο υγειονομικό χάρτη της χώρας. Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας επανέλαβε ότι το 2011 είναι η τελευταία ευκαιρία για να «συγκρατήσουμε τις δομές του δημόσιου συστήματος υγείας ως έχουν».

Τραυματισμοί διαδηλωτών (video)

Τραυματισμοί διαδηλωτών στο κέντρο της Αθήνας από τα ΜΑΤ - Ένα διαδηλωτής χειρουργείται
Ανακοίνωση Τοπικής Επιτροπής ΕΙΝΑΠ Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας
Σήμερα γίναμε μάρτυρες της ατέλειωτης και ασύλληπτης βαρβαρότητας που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση των μνημονίων προκειμένου να καταστείλει κάθε υγιή αντίδραση πολίτη που αντιστέκεται στα σχέδια που απεργάζεται το ξένο και ντόπιο κεφάλαιο και εφαρμόζουν πιστά οι υπηρέτες τους στη χώρα.Δεκάδες τραυματισμένοι – χτυπημένοι από τα ΜΑΤ διαδηλωτές διακομίστηκαν με το ΕΚΑΒ ή ήλθαν μόνοι τους στο νοσοκομείο μας. Οι περισσότεροι με θλαστικά τραύματα στο κεφάλι. Ανάμεσά τους 30χρονος διαδηλωτής που διακομίστηκε σε βαριά, προθανάτιο κατάσταση, με ανισοκορία και τεράστιο επισκληρίδιο αιμάτωμα. Αυτήν τη στιγμή χειρουργείται από συναδέλφους μας που αγωνίζονται να σώσουν τη ζωή του.

Ανακοίνωση Συλλόγου Φοιτητών ΣΤΕΓ ΤΕΙ Μεσολογγίου

Πληροφορηθήκαμε από τον ιστότοπο του Υπουργείου Π.Δ.Β.Μ.Θ. για την κατάργηση της ένταξης εισακτέων στη σχολή μας  Σ.Τ.Ε.Γ. (ΥΔ.ΑΔ  Μ.Υ.Π. Θ.Ε.Κ.Α).
Κατόπιν Γενικής Συνέλευσης των σπουδαστών της σχολής μας καταθέτουμε ότι είμαστε κατά του δελτίου τύπου του Υπουργείου Π.Δ.Β.Μ.Θ  όπου κατατέθηκε στις 10/05/2011 και δηλώνουμε ότι τα κριτήρια βάσει  των οποίον κρίθηκαν οι σχολές μας δεν είναι αντικειμενικά.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΟΥ ΤΕΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

Με βάση τα αποτελέσματα των εκλογών που πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 5/5/2011, για το ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΟΝΙΜΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ του ΤΕΙ Μεσολογγίου, το Διοικητικό Συμβούλιο που προέκυψε μετά τη σύγκλισή του την Πέμπτη 12/5/2011, συγκροτήθηκε ως εξής:

Πρόεδρος                      Άρης Μηλιώνης
Α΄ Αντιπρόεδρος                  Αριστογιάννης Γαρμπής
Β΄ Αντιπρόεδρος                      Λίτσα Τσακαλίδη
Γεν. Γραμματέας                     Κοσμάς Βιδάλης
Αναπληρ. Γεν. Γραμματέας Γιώργος Κατσέλης
Ταμίας                      Θεοφάνης Μαυριδάκης
Έφορος Δημοσίων Σχέσεων     Δημήτρης Φύλακτος

------------------------------------------------
 Αναπληρωματικά μέλη :                     Σπύρος Λούβρος
                                                       Βασίλειος Τριανταφύλλου





 Ο  Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Άρης Μηλιώνης     Κοσμάς Βιδάλης                      

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΥΔΑΔ ΤΕΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

Ο τομέας των υδατοκαλλιεργειών αποτελεί ένα από τα υγιέστερα
παραγωγικά κομμάτια της υποφέρουσας ελληνικής οικονομίας,  με εξαγωγικό
χαρακτήρα και ανεξάντλητες ακόμα προοπτικές ανάπτυξης.  Από την άλλη η
αλιεία αποτελεί έναν κλάδο επίσης σημαντικό για την ελληνική οικονομία.  
Το Τμήμα Υδατοκαλλιεργειών και Αλιευτικής Διαχείρισης είναι το πρώτο
τμήμα στο επιστημονικό αντικείμενο των υδατοκαλλιεργειών και της αλιείας
στον ελληνικό χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης έχοντας από το 1981  που
ιδρύθηκε προσφέρει τα μέγιστα στην εκπληκτική ανάπτυξη του κλάδου στην
Ελλάδα,  αφού πολλοί πτυχιούχοι του τμήματος είναι σήμερα υψηλόβαθμα
στελέχη αυτού. 

ΛΑΒΑΜΕ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ


12/5/11

Αναβρασμός στα ΤΕΙ Μεσολογγίου

Το τμήμα Μηχανολογίας αρνείται τα κριτήρια που έθεσε το υπουργείο και τονίζει ότι δεν υφίσταται καμία από τις προϋποθέσεις αναστολής εισαγωγής φοιτητών.

Το τμήμα μας με έκπληξη πληροφορήθηκε από το διαδίκτυο το δελτίο τύπου που εξέδωσε το υπουργείο Π.Δ.Β.Μ.Θ., σχετικά με την αυθαίρετη και παράνομη κατάργηση των εισακτέων στο Τμήμα για το ακαδημαϊκό έτος 2011 - 2012.

11/5/11

"Η ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑ ΤΟΥ ΟΙΝΟΥ" - ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΤΘΙΔΗ


Η "ΔΙΕΞΟΔΟΣ" ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΝΥΧΤΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ
Ομιλία του Ανδρέα Ματθίδη  με θέμα "Η γευσιγνωσία του οίνου"
Το Σάββατο 14 Μαΐου στις 8.30 το βράδυ το Κέντρο Λόγου & Τέχνης  "Διέξοδος" στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου συμμετέχοντας στη ευρωπαική νύχτα μουσείων  οργανώνει εκδήλωση με  ομιλία του Προέδρου της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων κ. Ανδρέα Ματθίδη (AIWS)  με θέμα "Η γευσιγνωσία του οίνου"  και  ταυτόχρονη διδασκαλία - γευστική δοκιμή κρασιών.

10/5/11

Μαύρα μαντάτα για το ΤΕΙ Μεσολογγίου..


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ  ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

10/05/2011

Δελτίο Τύπου

Ανακοίνωση αριθμού εισακτέων στην Ανώτατη Εκπαίδευση για το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012

Από το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ο αριθμός εισακτέων στα Πανεπιστήμια, στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, στα ΤΕΙ και στην Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.) για το ακαδ. έτος 2011-2012.
Φέτος, παράλληλα με την κατάργηση των μετεγγραφών, για πρώτη φορά θεσπίζεται ειδικός αριθμός θέσεων για κάθε Τμήμα ή Σχολή και για κάθε κατηγορία πέραν του κανονικού αριθμού εισακτέων, δηλαδή για τρίτεκνες ή πολύτεκνες οικογένειες, για περιορισμό πολλαπλών νοικοκυριών, για λόγους υγείας των μελών οικογενειών των υποψηφίων, κλπ.

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


Μεσολόγγι 10-5-2011
Οι εργαζόμενοι εκπαιδευτικοί στους παιδικούς σταθμούς και τα νηπιαγωγεία βρίσκονται σε 48ωρη απεργία από χτες Δευτέρα και σήμερα Τρίτη (9-10/5) λόγω της ψήφισης νόμου αιφνιδιαστικά την Πέμπτη 5-5-2011 από την κυβέρνηση που αυξάνει τις ώρες εργασίας στους βρεφονηπιακούς σταθμούς από 30 σε 40 εβδομαδιαίως.Άμεσα η ΠΟΕ-ΟΤΑ κηρύσσει απεργιακή κινητοποίηση το πρωί με την κάλυψη της ΑΔΕΔΥ και ενημερώνει τα σωματεία σε Δήμους και Νομικά Πρόσωπα.
Την Παρασκευή το μεσημέρι ο Πρόεδρος του Δ.Π.Σ. και Β.Σ. των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Μεσολογγίου κ. Γιάννης Κόντος κοινοποιεί στους εργαζόμενους (εν δυνάμει απεργούς) λίστα με ονόματα βρεφονηπιαγωγών για κάθε παιδικό σταθμό ως προσωπικό ασφαλείας χωρίς να ενημερώσει το σωματείο εργαζομένων του Δήμου Μεσολογγίου.

Η ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜOΣ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ

Βρισκόμαστε  ίσως  στην  ποιο  τραγική  περίοδο  της  μεταπολιτευτικής  πορείας  στην  χώρα  μας, αφού  εφαρμόζεται  από την   κυβέρνηση η  πλέον  ληστρική  για  τον  τόπο  πολιτική .
Σε  μια  τόσο  αρνητική  συγκυρία, στη  σκιά  της   καταστροφικής  πολιτικής  της Κυβέρνησης  της Τρόικας  και  του Μνημονίου    αποδομείται  το  κοινωνικό  κράτος  στο  όνομα  του  χρέους . Απ΄ την   αποδόμηση αυτή   δεν  εξαιρείται    ο  αθλητισμός  και  η  Φυσική   αγωγή .

Ε Ρ Ω Τ Η Μ Α Τ Α


-Γιατί κάθε σκληρό μέτρο εις βάρος των εργαζομένων, το οποίο παίρνει η εξουσία υπό μορφή κυβέρνησης, ονομάζεται μεταρρύθμιση;
 -Γιατί όταν αυξάνονται οι ώρες εργασίας των δημοσίων υπαλλήλων, αυξάνεται η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας της χώρας; Αν για παράδειγμα το πρωτόκολλο μιας υπηρεσίας διανυκτερεύει, τι ανταγωνίζεται;
 -Γιατί η ΑΔΕΔΥ έκανε μούγκα;
 -Γιατί όλες οι εξισώσεις όταν είναι για ώρες εργασίας γίνονται προς τα πάνω, ενώ όταν είναι για μισθούς και συντάξεις προς τα κάτω;

9/5/11

Δελτίο αντι-πληροφόρησης


  • Δύο κρίσιμα ραντεβού στις Βρυξέλλες θα καθορίσουν τον επόμενο μήνα το μέλλον της Ευρώπης και της Ελλάδας αλλά και τις πολιτικές εξελίξεις.

    • Το συμβούλιο τω υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στις 16 Μαΐου.
    •  Η σύνοδος Κορυφής του Ιουνίου εν αναμονή των αποφάσεων για τα εργαλεία δανεισμού.


7/5/11

Απεργία στις 11 Μαΐου

                                                                                                          
ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ                                                                          ΑΔΕΔΥ
ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ                                                                                      Νομαρχιακό Τμήμα Αιτωλ/νίας
                                                                                             


                                                          Ένας χρόνος Μνημόνιο.

                                   Ένας χρόνος νεοφιλελεύθερης κοινωνικής λεηλασίας.

                                 ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

                                               11 ΜΑΗ ΣΤΟ Ε.Κ.Μ. ΣΤΙΣ 10 π.μ.

Η συμπλήρωση ενός χρόνου από την ένταξη της χώρας μας στο Μηχανισμό Στήριξης και την εφαρμογή του νεοφιλελεύθερου Μνημονίου με τις αλλεπάλληλες επικαιροποιήσεις του, βρίσκει το σύνολο του κόσμου της εργασίας, των συνταξιούχων, των νέων και της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, σε μια οδυνηρή και βίαιη φτωχοποίηση, χωρίς σταματημό.

Κινηματογραφική Ομάδα


Φοβού τους Γερμανούς και δραχμές φέροντας. Tου Σ. Κούλογλου


Η χθεσινή «βόμβα» του Spiegel, σύμφωνα με την οποία η ελληνική κυβέρνηση σχεδιάζει επιστροφή στη δραχμή, κάτι που υποτίθεται ότι προσπαθούσαν χθες να αποτρέψουν με μυστικές συναντήσεις κορυφαίοι Γερμανοί και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, είναι προφανώς παραπλανητική. Όχι μόνο επειδή διαψεύστηκε αμέσως από τη συγχορδία Βερολίνου, Βρυξελλών και ελληνικής κυβέρνησης, ούτε επειδή η τελευταία δυσκολεύεται γενικώς να σχεδιάσει το οτιδήποτε. Κυρίως γιατί η επιστροφή στη δραχμή θα αποτελούσε μια καταστροφική εξέλιξη όχι μόνο για την Ελλάδα, που θα υφίστατο μια ιστορική ήττα στρατηγικού χαρακτήρα, αλλά για ολόκληρη την ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

6/5/11

Αποτελέσματα εκλογών για το 15o συνέδριο της ΟΛΜΕ


ΕΚΛΟΓΕΣ  05-05-2011
Α΄ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας
Εκλογές για την ανάδειξη αντιπροσώπων στο 15ο συνέδριο της ΟΛΜΕ 


Ψήφισαν: 485       Άκυρα: 10       Λευκά: 18        Έγκυρα: 457



ΔΑΚΕ
ΑΣΚ
ΠΑΣΚ
ΕΣΑΚ

2011
2009
2007
2011
2009
2007
2011
2009
2007
2011
2009
2007
ΨΗΦΟΙ
196
209
218
153
159
132
74
88
97
34
23
40
Αντιπρόσωποι
2
2
2
2
2
2
1
1
1
0
0
0
ΠΟΣΟΣΤΟ
42,90%
43,60%
44,70%
33,50%
33,20%
27,10%
16,20%
17,70%
19,90%
7,40%
4,80%
8,20%
(Σε διπλανές στήλες τα παλαιότερα αποτελέσματα )

Εκλέγονται:
Από την ΔΑΚΕ.  Ρήγας Νίκος (2ο Γυμνάσιο Μεσολογγίου),Γυφτογιάννης Γιάννης (1ο Λύκειο Μεσολογγίου).
Από την ΑΣΚ.  Γιαννούλου Νατάσα (1ο Λύκειο Ναυπάκτου) ,Καρακώστας Κώστας (3ο Γυμνάσιο Ναυπάκτου)
Από την ΠΑΣΚ.  Ξουργιάς Σπύρος (Νυχτερινό Γυμνάσιο Μεσολογγίου)


Παρατηρήσεις: Η Α΄ ΕΛΜΕ Αιτ/νίας, περιλαμβάνει τους καθηγητές που διδάσκουν στα σχολεία (Γυμνάσια και Λύκεια), της Ναυπάκτου, του Μεσολογγίου, του Αιτωλικού, της Κατοχής και του Νεοχωρίου, καθώς και του Αστακού.
Η ΔΑΚΕ έχει αναφορά στο χώρο της ΝΔ, η ΠΑΣΚ στο χώρο του ΠΑΣΟΚ, η ΕΣΑΚ στο χώρο του ΚΚΕ και η ΑΣΚ (Ανεξάρτητη Συνεργασία Καθηγητών) στο χώρο της αριστεράς, με ευρύτερες συμμαχίες.