24/6/11

Δυστυχώς δεν είναι πρωταπριλιά...‏



3,25 εκατ. τον χρόνο το ενοίκιο της ΓΓΑ!

Την ώρα που στύβουν το εισόδημα του φορολογούμενου ανάμεσα σε μεσοπρόθεσμα και μνημόνια συνεχίζουν να πληρώνουν υψηλότατα ενοίκια σε ιδιώτες για στέγαση δημοσίων υπηρεσιών.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα, που έφθασε χθες στη Βουλή ως απάντηση σε ερώτηση, είναι το κτήριο όπου στεγάζεται η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού στους Αμπελόκηπους (Κηφισίας 7), που κοστίζει σχεδόν 3,25 εκατ. ευρώ τον χρόνο! Το κράτος πληρώνει κάθε μήνα 269.838 ευρώ ως ενοίκιο. Σ’ αυτά προσθέστε τα κοινόχρηστα (μόνο τον Νοέμβριο ήταν 37.940 ευρώ, ενώ τον Δεκέμβριο ήταν 10.295 ευρώ), ενώ ο καθαρισμός του κτηρίου το 2011 θα κοστίσει 73.800 ευρώ.

Να θυμηθούμε ότι για να κατασκευαστεί το κτήριο έγιναν χαριστικές ρυθμίσεις από τη Βάσω Παπανδρέου και τον Κώστα Λαλιώτη εις όφελος του κατασκευαστή Βωβού; Να θυμηθούμε ότι οι πολίτες αντέδρασαν κάνοντας προσφυγές για το κτήμα Θων; Σε κάθε περίπτωση η παραμονή της ΓΓΑ στο συγκεκριμένο κτήριο της Κηφισίας στους Αμπελόκηπους είναι ένα δικομματικό σκάνδαλο, καθώς 3 κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. διατήρησαν εκεί τα γραφεία της όταν αποχώρησε ο Οργανισμός Αθήνα 2004.

Για την Αντιγραφή
Αντήνωρ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου