29/6/11

Θα αντέξουμε. Έχουμε και δεύτερο γύρο!‏

Υπερψηφίστηκε με 155 ψήφους το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα


Υπερψηφίστηκε το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα στην ονομαστική ψηφοφορία της Βουλής. Υπέρ ψήφισαν 155 βουλευτές, κατά 138 βουλευτές ενώ πέντε βουλευτές δήλωσαν παρών. Καταψήφισαν ΝΔ, ΚΚΕ, ΛΑΟΣ, ΣΥΡΙΖΑ. «Παρών» ψήφισαν οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

Καταψήφισε τελικά το Μεσοπρόθεσμο, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Κουρουμπλής. Αμέσως μετά την ψηφοφορία, ο κ. Κουρουμπλής τέθηκε εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ. Ο ίδιος δήλωσε ότι δεν πρόκειται να παραδώσει την έδρα του και θα παραμείνει ανεξάρτητος βουλευτής. «Πατριωτισμός, κατά την αντίληψη μου, είναι η σύγκρουση με την κοινωνική αδικία που δημιουργείται από την άνιση κατανομή των βαρών της κρίσης». «Η απαξίωση των βουλευτών στην συνείδηση του λαού είναι αποτέλεσμα μιας στυγνής λογικής της περίφημης κομματικής πειθαρχίας που στραγγαλίζει την ουσία της πολιτικής» τονίζει σε ανακοίνωσή του μετά την ψηφοφορία ο κ. Κουρουμπλής και καταλήγει: «Το πατριωτικό και κοινωνικό καθήκον απέναντι στο τόπο και την κοινωνία είναι η στάση μου αυτή».

Αντίθετα ο Αλ. Αθανασιάδης παρότι είχε εκφράσει πολλές φορές τις αντιρρήσεις του και είχε δηλώσει ότι θα καταψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα κυρίως λόγω της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, τελικά το υπερψήφισε, υποστηρίζοντας ότι άλλαξε γνώμη μετά τη σημερινή ομιλία του πρωθυπουργού στη Βουλή. Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι ο πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος, επέτρεψε στον βουλευτή να αιτιολογήσει την απόφασή του κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας, ενέργεια που αντίκειται στον κανονισμό της Βουλής.

Επιπλέον η βουλευτής της ΝΔ, Έλσα Παπαδημητρίου, αποφάσισε να ανεξαρτητοποιηθεί ενώ υπερψήφισε το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.

Από τη ΝΔ, απών ήταν ο βουλευτής, Κώστας Καραγκούνης, ο οποίος απείχε από την ψηφοφορία. Προς το παρόν δεν έχει δοθεί κάποια εξήγηση για το γεγονός ότι δεν παρέστη.

Πηγή: tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου