28/1/12

Η Φλώρινα προδίδει τον Αγγελόπουλο για 2η φορά


Είναι γνωστές οι περιπέτειες που είχε ο Θόδωρος Αγγελόπουλος στην Φλώρινα το 1990, στα γυρίσματα της ταινίας του «Το Μετέωρο βήμα του πελαργού». Ο περιβόητος τοπικός μητροπολίτης Αυγουστίνος Καντιώτης θεώρησε «απαράδεκτη» την παρουσία του «άθεου» σκηνοθέτη στη πόλη, διάβασε και το σενάριο με τους μετανάστες, με ερωτικές σκηνές, ήταν και φανατικός εθνικιστής και αφόρισε και τον Θόδωρο Αγγελόπουλο και τον πρωταγωνιστή Μαρτσέλο Μαστρογιάνι.

Aπό tvxs.gr

Παρά τις δυσκολίες που είχε να αντιμετωπίσει, δεν σβήστηκε ποτέ η αγάπη του αδικοχαμένου σκηνοθέτη για την Φλώρινα, την οποία έκανε γνωστή σε όλο το κόσμο. Θα περίμενε κανείς ότι ο Δήμος της πόλης θα το του ανταπέδιδε συμβολικά, μετά θάνατον. Τιμώντας τον με κάποιο τρόπο, αποφασίζοντας παραδείγματος χάριν να δοθεί το όνομα του σε ένα δρόμο ή σε κάποιο τόπο που έκανε τα γυρίσματα του, προχωρώντας δηλαδή σε μια από τις λίγες ενέργειες που ξέρουν να κάνουν καλά (γιατί στα άλλα τα κάνουν μούσκεμα) οι περισσότεροι δήμαρχοι και δήμοι της χώρας.

Αντί για αυτό, το Δημοτικό Συμβούλιο της Φλώρινας αρκέστηκε σε ένα ψήφισμα. Την προηγούμενη μέρα ακριβώς,είχε εκδώσει ένα παρόμοιο, με αφορμή τον θάνατο.. της αδελφής του αντιδημάρχου και μάλιστα μετά από έκτακτη συνεδρίαση!! Ακολουθούν η αχαριστία, η μικροψυχία και η κατάντια μιας χώρας, με την μορφή δύο ψηφισμάτων.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας, σήμερα, 25 Ιανουαρίου 2012, συζήτησε προ ημερησίας διάταξης ως κατεπείγον θέμα, την έκδοση Ψηφίσματος λόγω του εκτάκτως επισυμβάντος θανάτου του πολυβραβευμένου για το έργο του και την προσφορά του στην έβδομη τέχνη, τιμημένου και με το Χρυσό Φοίνικα του Φεστιβάλ των Καννών, παγκόσμιας εμβέλειας κορυφαίου Έλληνα Σκηνοθέτη, Σεναριογράφου και Παραγωγού Κινηματογράφου Θεόδωρου Αγγελόπουλου.

Ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Ιωάννης Βοσκόπουλος και το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας Αποφάσισαν Ομόφωνα να εκφράσουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια για τον εκλιπόντα, του οποίου η σύνδεση με την πόλη μας ήταν ιδιαίτερη, καθώς υπήρξε λάτρης της Φλώρινας, των ανθρώπων και των τοπίων της, τα οποία απετέλεσαν πηγή έμπνευσης σε πολλές ταινίες του, που στη συνέχεια απέσπασαν εξαιρετικές διακρίσεις. Η Ελλάδα και η Φλώρινα, έμειναν φτωχότερες μετά το θάνατο του εξαιρετικά χαρισματικού αυτού ανθρώπου.

Το παρόν ψήφισμα
1. Να αποσταλεί στην οικογένεια του εκλιπόντος.
2. Να δημοσιευθεί στον Τύπο.

Η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας
Δρ. Ζαχαρούλα (Ζέτα) Ρίζου

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Σήμερα την 24η Ιανουαρίου 2012 και ώρα 1 μ.μ. το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας συνήλθε σε Έκτακτη Συνεδρίαση μετά από πρόσκληση της Προέδρου κας Ζ. Ρίζου με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης: «έκδοση ψηφίσματος για το θάνατο της Αγγελικής Δισλία, αδερφής του κ. Δημητρίου Λουκά, Αντιδημάρχου Φλώρινας». Το Δημοτικό Συμβούλιο, αφού άκουσε την εισήγηση του Δημάρχου Φλώρινας, κου Ι. Βοσκόπουλου αποφάσισε ομόφωνα:

Να εκφράσει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια της θανούσης.
Να παραστεί σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο στη νεκρώσιμη ακολουθία.
Να επιδοθεί το παρόν ψήφισμα στους οικείους του.
Να δημοσιευτεί το παρόν ψήφισμα στον Τοπικό Τύπο.

Η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας
Δρ. Ζαχαρούλα (Ζέτα) Ρίζου
Σχετικά Άρθρα:
Σε ηλικία 104 ετών απεβίωσε ο «Χομεϊνί της Μακεδονίας»
Σήμερα η κηδεία του Θόδωρου Αγγελόπουλου
Το γύρο του κόσμου κάνει η είδηση του θανάτου του Θ. Αγγελόπουλου
Ο γιος της Γιάννας Αγγελοπούλου μέλος του "Occupy Harvard"
Ψήφισμα των πρυτάνεων ενάντια στο ν/σ για τα ΑΕΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου