30/1/12

"Ναι" Κουβέλη σε Επίτροπο για δημοσιονομικά


Τη αποδοχή του για τον ορισμό επιτρόπου για τα οικονομικά, όπως ζητάει η Τρόικα, εξέφρασε με δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ ο Φώτης Κουβέλης. Ούτε λίγο ούτε πολύ ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς λέει ναι σε αιρετό Έλληνα υπουργό για τα δημοσιονομικά στην Ελλάδα, έστω και κάτω από προϋποθέσεις.

"Δεν θα είχα αντίρρηση στο να υπάρξει υπουργός επί των δημοσιονομικών της χώρας, υπό την προϋπόθεση ότι ένας τέτοιος υπουργός θα ήταν της επιλογής του ελληνικού λαού", δήλωσε ο Φώτης Κουβέλης ξεκαθαρίζοντας παράλληλα πως η επιτροπεία είναι εκτός των όρων της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου.

Αναφερόμενος στο PSI, ο κ. Κουβέλης ευχήθηκε να πετύχει, και εδώ σε πλήρη αντίθεση με την υπόλοιπη Αριστερά, τάχθηκε όμως εναντίον μέτρων "που προβάλλονται ως εντολές", όπως η κατάργηση 13ου και 14ου μισθού. Ο ίδιος διαφώνησε με τις προτάσεις Τσίπρα για μια ενιαία αριστερά, ενώ σχετικά με ενδεχόμενη συμμετοχή της Δημοκρατικής Αριστεράς σε κυβερνητικό σχηματισμό, δήλωσε πως το κόμμα του δεν είναι αδιάφορο σε κάτι τέτοιο τονίζοντας πως κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει στη βάση μιας προγραμματικής συμφωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου