19/3/12

ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΤΖΟΥΜΑΚΑ


18 Μαρτίου 2012

Επιβεβαιώθηκαν οι θέσεις που εκφράσαμε στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ:

-για τις συνέπειες των πολιτικών αποκλεισμών,

-για την πολιτική αποχή από τη διαδικασία 175 και πλέον μελών του Εθνικού Συμβουλίου

-για το διάτρητο χαρακτήρα της σημερινής διαδικασίας και της ψηφοφορίας για εκλογή προέδρου στο ΠΑΣΟΚ .

Οι μεθοδεύσεις αυτές συνδέονται πολιτικά με μελανές περιόδους της νεότερης Ιστορίας της χώρας. Πρωτοφανής και εκτεταμένη ήταν η νοθεία σε πανελλήνια κλίμακα με κύριες κατευθύνσεις την παραβίαση της αρχής της μυστικότητας και την αλλοίωση του αποτελέσματος. Σε πολλά εκλογικά τμήματα δεν παρέχονταν λευκά ψηφοδέλτια. Το 2007 δίνονταν λευκά ψηφοδέλτια. Επίσης, δεν παρέχονταν φάκελοι γεγονός που συνιστά ευθεία παραβίαση της αρχής μυστικότητας -πολύ περισσότερο τώρα που μόνο το ένα εκ των δύο ψηφοδελτίων ήταν τυπωμένο- Το 2007 δίνονταν φάκελοι.

Δεν εδίδετο απόδειξη για τη συνδρομή και δεν τηρήθηκε ονομαστικός κατάλογος συνδρομών για να μπορεί να «φουσκωθεί», εκ των υστέρων το αποτέλεσμα. Το 2007 εδίδετο απόδειξη και τηρείτο ονομαστικός κατάλογος για την συνδρομή. Περιέφεραν ψηφοφόρους σε περιοχές της Αθήνας.

Μεθόδευση προκειμένου να προστεθούν ψηφοδέλτια ανεξέλεγκτα αποτέλεσε και η μη τήρηση ονομαστικών καταλόγων των ψηφισάντων. Το 2007 τηρούνταν ονομαστικοί κατάλογοι. ψηφισάντων. Συγκεκριμένα, έγκυρο θα πρέπει να είναι μόνο ένα αποτέλεσμα που θα περιλαμβάνει ονομαστικούς καταλόγους ψηφισάντων κατά Νομό και εκλογικό κέντρο. Σε πολλές περιπτώσεις δεν τηρήθηκαν ονομαστικοί κατάλογοι, προκειμένου να «προστεθούν» εκ των υστέρων ψηφοφόροι «μαϊμού» στους υπολογιστές.

Το 2007 προσήλθαν στη ψηφοφορία 770 χιλιάδες. Σήμερα εκατοντάδες χιλιάδες μέλη και στελέχη δεν συνέπραξαν σε αυτή την αντιδημοκρατική παρακμή, δεν παρακολουθήσαν αυτές τις μεθοδεύσεις και γύρισαν την πλάτη σε αυτές τις αντιδημοκρατικές πρακτικές. .

Τώρα τον αριθμό των ψηφισάντων θα τον προσδιορίσουν οι καλπονοθείες και οι μεθοδεύσεις μέσω των κομπιούτερ.

Αυτή δεν είναι πολιτική αρχών, είναι συνέχεια αντιδημοκρατικών μεθοδεύσεων. Αυτά δεν μπορούν να αποτελούν πολιτικές κατακτήσεις, όπως και η ανακήρυξη ενός υποψηφίου ως αρχηγού, γιατί περί αυτού πρόκειται.

Στο ΠΑΣΟΚ η κρίση θα συνεχίζεται. Γιατί η χώρα χρειάζεται προοδευτική πολιτική ηγεσία και προοδευτική πολιτική εξόδου από τη κρίση που οδήγησαν οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές και τα αποτυχημένα μνημόνια, συγκρότηση προοδευτικής κυβέρνησης, σε αντιδιαστολή με τα σενάρια συγκυβέρνησης με τη Δεξιά που αποτελεί βέβαιη συνταγή για τη διαιώνιση της κρίσης και την αδιέξοδη πολιτική στη χώρα καθώς και η υποστήριξη των κοινωνικών κινημάτων των εργαζομένων για να επανακτήσουν εισοδήματα και δικαιώματα και των ανθρώπων του επιχειρείν για να συγκροτήσουν επιχειρήσεις στο χώρο της πραγματικής οικονομίας.

Η συντριπτική πλειοψηφία των προοδευτικών ανθρώπων του ΠΑΣΟΚ και των Ελλήνων πολιτών γενικότερα, γνωρίζει ότι ο μονόδρομος είναι ένας: Η οργάνωση και η συνέχιση των αγώνων για δημοκρατία, δικαιώματα, εργασία, παραγωγή, δημιουργία και αξιοπρεπή διαβίωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου