31/3/12

E.K.M. - ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Δ.Σ. 29/3/2012


ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
ΤΜΗΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΩΝ 45 – (30200) – ΤΗΛ. 26310-22281 – (FAX 26310-25251)
Αναγνωρίστηκε με την υπ’ αριθ. 346/1955 απόφαση του Πρωτοδικείου Μεσολογγίου


Μεσολόγγι 30/3/2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνεδρίασε στις 29-3-2012 το Δ.Σ. του Ε.Κ. Μεσολογγίου και μεταξύ των άλλων έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις:
1) Επαναλαμβάνει την πάγια θέση του για μη αύξηση των τελών ύδρευσης – αποχέτευσης της ΔΕΥΑΜ, ιδιαίτερα τώρα σε περίοδο οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, την στιγμή κατά την οποία τα χαράτσια που επιβάλλονται στους πολίτες, οδηγούν στην απόλυτη φτώχεια και εξαθλίωση. Στην παραπάνω κατεύθυνση εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στην ασκούμενη τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΜ που οδηγεί σε υπέρογκες και καταχρηστικές αυξήσεις μέσω της επιβολής παγίων τελών και έκδοσης έξι (6) λογαριασμών το χρόνο. Ειδικότερα δε θεωρεί ότι τα αποσταλθέντα τέλη ύδρευσης στο Αιτωλικό είναι εξοντωτικά, πρέπει να ανακληθούν και να εξευρεθεί άμεσα δίκαιη λύση στο πρόβλημα, καθότι οι δημότες είναι οι τελευταίοι που πρέπει να απολογηθούν για πράξεις ή παραλείψεις της Διοίκησης.
2) Δηλώνει την επαγρύπνησή του για την προωθούμενη κατάργηση της Επιθεώρησης Εργασίας στο Μεσολόγγι και την απόλυτη υποβάθμισή της, που προωθούν στα πλαίσια διάλυσης των εργασιακών σχέσεων και των υποτυπωδών εργατικών ελέγχων η τρόικα και η συγκυβέρνηση των προθύμων να εφαρμόζουν καθημερινά αντεργατικές πολιτικές. Καλεί όλους τους φορείς της πόλης και την Δημοτική Αρχή να αντιδράσουν ΑΜΕΣΑ.
3) Καθόρισε η τακτική Γενική Συνέλευση αντιπροσώπων στο Ε.Κ. Μεσολογγίου να πραγματοποιηθεί εντός του Μάη 2012.
4) Συζήτησε την συνεχώς επιδεινούμενη οικονομική κατάσταση των Εργατικών Κέντρων μετά τις δυσμενείς εξελίξεις της κατάργησης των Οργανισμών Εργατικής Εστίας και Εργατικής Κατοικίας, καταλήγοντας στην διαπίστωση ότι πρόθεση της ασκούμενης μνημονιακής πολιτικής είναι και η διάλυση των Εργατικών Κέντρων – μέσω της κατάργησης της χρηματοδότησης από χρήματα των εργαζομένων – και το τελικό ξεπούλημα της κινητής και ακίνητης περιουσίας τους. Η προωθούμενη αυτή πολιτική, μας βρίσκει κάθετα αντίθετους και καλούμε ΓΣΕΕ και όλα τα Εργατικά Κέντρα της χώρας να αντιδράσουν αποφασιστικά, ώστε να υπάρξει ανατροπή αυτής της κατάστασης και ομαλή λειτουργία στην συνδικαλιστική και διοικητική υποστήριξη των Εργατικών Κέντρων της χώρας.
5) Τέλος δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή της στις πρωτοβουλίες και κινητοποιήσεις του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του Νοσοκομείου Μεσολογγίου για την μη υποβάθμιση και συρρίκνωσή του.

Το Γραφείο Τύπου
του Ε.Κ. Μεσολογγίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου