7/2/12

Σημιτοποίηση...Κουβέλη και ΔΗΜΑΡ‏


Στην … σημιτοποίηση της ΔΗΑΡ προχωρά συστηματικά ο Κουβέλης, καθώς την Πέμπτη θα ανακοινώσει την συνεργασία του με ομάδα «ούλτρα» σημιτικών. Πρόκειται για ένα στενό πυρήνα με ηγέτη τον Νίκο Μπίστη που συνομιλεί με τον Παρασκευά Αυγερινό. Θα είναι ακόμη ο εκδότης του περιοδικού «Μεταρρύθμιση» Γιάννης Μεϊμάρογλου (που οργάνωσε την κοινή εμφάνιση Κουβέλη – Σημίτη), ο οικονομολόγος – πανεπιστημιακός Σωτήρης Βαλντέν, ο δικηγόρος Παύλος Αθανασόπουλος και – έκπληξη- ο δημοσιογράφος Παναγιώτου Παναγιώτου που εργάζεται στον Μπόμπολα (γιατί όλοι οι μεγάλοι έχουν τοποτηρητές).

Οι εν λόγω δεν έχουν βρει σημείο συνομιλίας με τον Βενιζέλο (τους είχε το 2007 και τους πέταξε όπως την τρίχα από το τυρί) και είναι πολιτικά άστεγοι τα τελευταία χρόνια. Επομένως δεν είχαν πολιτικό μέλλον μέσα στο ΠΑΣΟΚ.

Το ερώτημα είναι γιατί ο Κουβέλης προχωρά σ’ αυτή την συνεργασία: γιατί θέλει να κρατήσει τους αριστερο-σημιτικούς στο χώρο του ΠΑΣΟΚ, ξαναβρίσκει ορισμένους από αυτούς που ήταν μαζί από την εποχή της ΕΑΡ και αλλάζει το ιδεολογικό στίγμα της ΔΗΑΡΙ, που πλέον λογίζεται ως «ένα από τα κόμματα του ΠΑΣΟΚ» και όχι ως αριστερά με προτάσεις και αντιμνημονιακή πολιτική. Με όρους τακτικής θα λέγαμε ότι ο Κουβέλης βάζει τα θεμέλια για την μετεκλογική συνεργασία του με το ΠΑΣΟΚ των Βενιζέλου – Λοβέρδου.

1 σχόλιο:

  1. Είναι αυτονόητη η επίκληση της λαϊκής σοφίας που λέει ΄΄Με Σημίτη κι αν θα καθήσεις τόσα πράματα θα πάθεις΄΄ ,δείγμα ο πολύπαθος λαός και τα παιγνίδια ένταξής μας στον Ευρωνομόδρομο της συμφοράς.
    Τώρα πλέον καταλαβαίνει ο καθένας ότι η ΔΗΜΑΡ αποτελεί το μαξιλαράκι του ΠΑΣΟΚ,που αποροφά τους ψηφοφόρους έτοιμη την κατάληλη στιγμή να τους επαναπροωθήσει στην αγκαλιά του ,Πρόθυμη και δεκτική για κυβερνητικά παιγνίδια στην πλάτη του Ελληνικού λαού ,αλλά προς τα δεξιά, α δέξια ¨αριστερά ή οχι ¨
    Εκτιμήστε το ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή